Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

TOPUL ALIMENTELOR ANTICANCER

in Regim alimentar de

Anumite alimente pot proteja organismul de numeroase tipuri de cancer, prin întărirea sistemului imunitar, dar și prin efectul de inhibare a dezvoltării tumorilor.

De unul singur, un aliment nu poate oferi protecție iîmpotriva cancerului. Însă o dietă cu o mare varietate de legume, fructe, cereale și leguminoase poate, conform oamenilor de știință, să scadă riscul de apariție a numeroase tipuri de cancer.

GREUTATEA CORPULUI ESTE UN FACTOR IMPORTANT

Specialiștii Institutului American pentru Cercetări împotriva Cancerului (AICR) au descoperit că excesul de greutate poate crește riscul de apariție a 11 tipuri de cancer (între care, cel la ficat, la stomac, la rinichi, cancerul pancreatic, esofagian, colorectal, ovarian, la prostată etc.). Legumele și fructele au un număr scăzut de calorii, iar cerealele nerafinate și leguminoasele conțin multe fibre, ce ajută la gestionarea greutății. De aceea, AICR recomandă ca măcar 2/3 din vitaminele din farfurie să fie vegetale, la fiecare masă. Și studiile sunt în continuă desfășurare.

CITESTE SI: HRANA PENTRU O VIATA LUNGA

ALIMENTE CU EFECT BENEFIC DOVEDIT

Morcovi. Asemenea spanacului și verzei kale, morcovii conțin carotenoide, un grup de antioxidanți care pot ajuta la prevenirea cancerului rectal.

Roșii. Mâncate atât proaspete, cât și la cuptor, roșiile sunt benefice în special pentru bărbați, deoarece pot să scadă riscul de aparitie a cancerului la prostată prin conținutul de licopen.

Fibre. Cerealele nerafinate alături de unele rădăcinoase și diverse legume pot proteja împotriva cancerului la colon.

Usturoi. Organizația Mondială a Sănătății a recomandat includerea usturoiului cât mai des în dietă. Mâncat zilnic, scade riscul de cancer la stomac, la sân și la colon, consideră specialiștii.

Fructe și legume violet. Afinele, strugurii roșii, prunele, vinetele conțin antocianice și resveratrol. Despre antocianice, specialiștii susțin că omoară din celulele canceroase, iar resveratolul combate leucemia.

Semințe. Semințele de susan, de dovleac, de floarea-soarelui conțin uleiuri sănătoase, vitamina E și fibre. Oamenii care consumă multe semințe crude au un sistem imunitar puternic.

Pește gras. Conține acizi grași Omega 3 cu efect împotriva cancerului și a metastazelor. De asemenea, pești ca hering, macrou, somon conțin și vitamina A, cu beneficii în unele tipuri de cancer. Cât despre uleiul de pește, specialiștii susțin că acesta reduce riscul de cancer la sân, la prostată și la colon.

CITESTE SI: AȘA MĂNÂNCI INTELIGENT

PRIMA LINIE DE APĂRARE

Alimentația este prima linie de apărare împotriva diverselor forme de cancer. Vorbim despre o dietă echilibrată, corectă și alimente cu potential de inhibare a celulelor canceroase. Produse naturale aparent banale ca varza, conopida, broccoli, usturoiul, ceapa, roșiile nu ar trebui să lipsească din dieta noastră, pe toată durata vieții. Nu trebuie să căutăm soluții miraculoase, ci să mergem săptămânal prin piață și să ne aprovizionăm!

CITESTE SI: DIETA RINA CHIAR FUNCTIONEAZA!

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS