Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Răcirea vremii va continua! ANM anunță ninsori şi vânt puternic în toată ţara

in ExtraNews de

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis o informare de ninsori în zonele de munte, precipitaţii mixte în sud şi est şi intensificări ale vântului în est şi sud-est, valabilă până luni la ora 15.00. Răcirea vremii va continua, iar minimele vor deveni negative în toată ţara. Circulaţia se desfăşoară în condiţii de carosabil umed pe autostrăzile A1, A2, A3 şi A4.

Circulaţia rutieră se desfăşoară, luni dimineaţă, în condiţii de carosabil umed pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti şi A4 Ovidiu – Agigea.

Drumurile de munte sunt acoperite cu un strat subţire de zăpadă. Potrivit Centrului Infotrafic, pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti şi A4 Ovidiu – Agigea ninge uşor, însă zăpada nu s-a depus, carosabilul fiind umed. De asemenea, pe DN1, în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, cât şi pe DN7, în localităţile de pe Valea Oltului, carosabilul este tot umed, deşi ninge, zăpada se topeşte.

Pe majoritatea drumurilor naţionale carosabilul este umed, iar pe cele care tranzitează zonele de munte, este acoperit cu un strat subţire de zăpadă. În judeţul Constanţa, din cauza unor lucrări de reparaţii la Podul Feteşti, circulaţia rutieră se desfăşoară pe o singură bandă, la kilometrul 145, pe sensul de mers Constanţa – Bucureşti.

În judeţul Maramureş, pe DN 18B, în localitatea Groşi şi în localitatea Rohia, din cauza unor alunecări de teren în urma precipitaţiilor, circulaţia rutieră se desfăşoară alternativ pe o bandă. Potrivit informării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul duminică ora 13.00 – luni ora 15.00, va ninge în general moderat cantitativ în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde se va depune strat nou de zăpadă, iar în estul Transilvaniei şi în centrul şi sudul Moldovei în după-amiaza zilei de duminică şi în prima parte a nopţii de duminică spre luni vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare.

În dealurile sudice vor fi ninsori şi lapoviţă, iar în Dobrogea şi Câmpia Română ploile se vor transforma temporar în lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 45 – 50 de kilometri pe oră în regiunile estice şi sud-estice, iar pe litoral şi în zona Carpaţilor de Curbură rafalele vor fi în jurul a 55 de kilometri pe oră. Răcirea vremii va continua, astfel că valorile termice vor fi în majoritatea zonelor mai scăzute decât normele perioadei, iar minimele vor deveni negative în toată ţara.

Sursa: Adevarul.ro

Ultimile din

Mergi la SUS