Conţinutul bazei de date este alcătuit prin participarea oricui doreşte. Fiecare astfel de participant este numit editor.

 1. Editorii care nu îşi specifică numele (fie şi pseudonim) şi adresa de e-mail sunt consideraţi editori anonimi. Pentru a nu apărea blocaje, editorii care nu pot fi contactaţi pe adresa de e-mail indicată capătă statut de anonim până când comunicarea este restabilită.
 2. Baza de date are un editor coordonator care are rolul de a asigura, în măsura posibilităţilor, calitatea şi coerenţa conţinutului. Editorul coordonator are dreptul de a elimina ceea ce este necorespunzător sau duplicat, de a realiza corecturi şi modificări necesare.
 3. Oricine poate prelua citate care apar pe site, dar numai în limite rezonabile. Este strict interzisă preluarea masivă de citate (excepţie fac doar drepturile speciale ale editorilor). Dacă sunt dubii, trebuie contactat editorul coordonator. În cazul preluării unor citate, este recomandat să se menţioneze că preluarea este de pe acest site.
 4. Editorii pot folosi citatele pe care le-au adăugat oricum doresc.

Utilizarea site-ului Extranews.ro presupune acceptarea urmatorilor termeni si conditii:

 • Termenii si conditiile generale de utilizare a site-ului Extranews.ro
 • Este interzisa postarea materialelor abuzive, vulgare, scrise cu ura sau cu resentimente fata de un alt membru al forumului, care sa contina amenintari sau sa violeze intimitatea, viata privata a cuiva sau care incalca legea.
 • Este interzisa postarea materialelor pentru care utilizatorii nu detin drepturile de autor si drepturile conexe sau nu au incuviintarea titularului acestor drepturi pentru a publica materialul pe Internet.
 • Sunt interzise spamul, invazia de mesaje, reclama, scrisorile in lant, schemele piramidale si orice alte mesaje comerciale sau necomerciale de acest tip.
 • Sunt interzise mesajele cu caracter xenofob, rasist, discriminatoriu, ca si mesajele obscene.
 • Sunt interzise linkurile catre alte site-uri postate in scop comercial.
 • Extranews.o nu isi asuma responsabilitatea pentru continutul mesajelor.
 • Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate, cu exceptia mesajelor trimise direct moderatorului sau administratorului site-ului.
 • Utilizatorul acorda Extranews.ro o licenta neexclusiva, gratuita, nelimitata in timp si spatiu asupra oricarui continut incarcat pe Extranews.ro care ar indeplini conditiile de originalitate si creativitate pentru a beneficia de protectie prin drept de autor sau alte drepturi conexe.
 • Nu aveti voie sa publicati, transmiteti sau faceti referire in nici un fel la mesaje care contin virusi sau orice alte secvente de cod care se dovedesc a fi distructive sau care pot intrerupe, elimina sau limita functionalitatea Extranews.ro sau a oricaror alte sisteme informatice (hardware sau software).
 • Nu este permisa publicarea, transmiterea sau referirea la nici un fel de „joc piramidal” sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane.
 • Extranews.ro nu ofera garantii pentru lipsa de acuratete a unor mesaje, pentru mesajele incomplete, nefolositoare sau pentru orice informatii prezentate.
 • Mesajele exprima punctele de vedere ale autorului mesajului si nu exprima in nici un fel pozitia Extranews.ro.
 • Extranews.ro isi rezerva dreptul de a sterge continutul discutabil al unor mesaje deja publicate, fie ca este vorba de o parte a mesajului (in acest caz stergerea va fi facuta intr-un mod explicit, cu o notificare in cuprinsul mesajului) fie intregul mesaj (in acest caz, stergerea mesajului se va face fara vreo notificare). Acesta va fi un proces manual, astfel incat este posibil ca mesajul discutabil, conform conditiilor de mai sus, sa ramana un timp pe site.
 • Identitatea utilizatorului, in cazul in care acesta aduce informatii care l-ar putea pune cumva in pericol, va fi protejata. La inregistrare, utilizatorul are posibilitatea sa isi aleaga numele de utilizator (username). Participantul la forum accepta sa nu imprumute niciodata parola (password) unui alt utilizator, pentru propria protectie si pentru validitatea informatiilor transmise. De asemenea, accepta sa nu utilizeze niciodata parola altui membru pentru a posta mesaje sau pentru a naviga in acest forum.
 • Utilizatorul trebuie sa ia in considerare ca, ori de cate ori posteaza un mesaj, adresa sa de IP este inregistrata pentru cazul in care se va interzice accesul la forum (sau va fi contactat providerul de servicii Internet). Aceasta masura va fi luata numai in cazul constatarii unei violari grave a acestor termeni.
 • Administratorii site-ului isi rezerva dreptul de a sterge orice mesaj si de a interzice accesul la site oricarui utilizator care nu se supune acestor conditii.

Nota: In cazul in care observati ca unul dintre mesajele postate de un utilizator pe site-ul Extranews.ro incalca drepturile de autor sau orice alte drepturi va rugam sa semnalati acest lucru printr-un email la adresa contact@cyd.ro