Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

China respectă sancțiunile impuse Coreei de Nord și suspendă importurile din această țara de fier, plumb, cărbune și alte materii prime. Măsura va intra în vigoare marți

in Extern/ExtraNews de

În conformitate cu noile sancțiuni votate de Consiliul de Securitate ONU în urma noilor teste balistice efectuate de nord coreeni, China, considerată cel mai important aliat diplomatic și economic al acestora, introduce măsura de suspendare a importurilor de cărbune, fier, plumb și alte materii prime din Coreea de Nord.
Ministrul chinez al Comerțului, Gao Hucheng, a anunțat că această măsură intră în vigoare de marți.
China a fost acuzată de Statele Unite că nu exercită suficientă presiune asupra Coreei de Nord și deși “Este evident neadecvat să folosim un singur lucru ca instrument pentru a impune presiuni asupra unui alt lucru”, după cum a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Hua Chunying, într-o conferintă de presă, China a hotărât să crească presiunea economică asupra Phenianului.
Exporturile nord-coreene vor avea mult de suferit, în mod special cele de cărbune, fier, plumb, minereuri precum și alte materii prime. Pentru Coreea de Nord, exportul de cărbune către China a fost până acum o sursă principală de venit. Aproape jumătate din exporturile de cărbune se făceau către această țară.
Estimativ, valoarea exporturilor nord-coreene se va diminua cu aproximativ 1 miliard de dolari/ an.
În Ziarul China Daily se afirmă că:”Trump cere prea mult de la China în ceea ce privește Coreea de Nord” și că “Prin încercarea de a incrimina Beijingul ca fiind complice în aventura nucleară a Coreei de Nord și de a-i atribui vina pentru un eșec care este, în esență, un eșec al tuturor părților interesate, Trump riscă să facă greșeala serioasă de a diviza coaliția internațională care este mijlocul de a rezolva problema în mod pașnic”.
“Lucrurile vor deveni și mai dificile dacă Beijingul și Washingtonul vor fi împotrivă unul altuia” se mai arată în cotidian.


Ultimile din

Mergi la SUS