Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

UNUL VREA LA TARA, ALTUL, LA ORAS…

in Diverse de

Sunteti “tineri” pensionari. In sfarsit, sunteti liberi. Nu mai trebuie sa mergeti la serviciu, iar copiii isi poarta deja singuri de grija. Acum este momentul sa faceti ceea ce v-ati dorit o viata intreaga si nu ati putut. Dar ce se intampla daca tu si sotul tau aveti planuri diferite?

Concret: el vrea sa se mute la tara, iar tu vrei sa ramai la oras. Sau tu esti cea care viseaza fericirea anilor batranetii in casa copilariei, pe cand el nu vrea sa se des[arta de confortul orasului si de amici cu care se joaca table. Iata cateva idei despre cum ati putea rezolva aceasta problema.

EXISTA MAI MULTE SOLUTII

Cand unul dintre parteneri doreste o schimbare fundamental diferita de ceea ce-si doreste celalalt, inseamna ca au aparut diferente mari de valori si de importanta pe care o dati anumitor lucruri. Sigur, varianta extrema ar fi unul sa ramana in oras, iar celalalt sa plece. In timp, va veti da seama ce veti face. Poate unul dintre voi se hotaraste sa renunte si sa se mute din nou cu celalalt. Exista si varianta sa continuati sa traiti separate pe termen lung sau chiar sa va despartiti. Conteaza ca, orice iesire din impas ar gasi, amandoi sa fiti de acord. Ati putea, de exemplu, sa stati in timpul saptamanii la tara si sa vina la oras in weekenduri sau invers. Cel mai important este sa existe deschidere spre a ajunge la un compromis.

CUM AJUNGETI LA UN CONSENS

Cel mai bine ar fi sa incepeti prin a sta doar cateva zile la tara, din cand in cand. Apoi, puteti sa ramaneti in sat lunile de vara si sa va intoarceti iarna in oras. Poate asta ar fi cea mai buna variantape termen lung, daca puteti pastra ambele locuinte. Celor care s-au obisnuit deja la oras le-ar putea parea greu sa petreaca anotimpul rece la tara, sa faca rost de lemne si sa faca focul, sa ajunga in situatia de a fi blocati intre nameti etc. Orice ati decide, schimbarea treptata este cea mai buna. Totodata se poate intampla ca sotul dornic sa se mutela sat sa vada cum este cu adevarat sa traiasca acolo si sa-si schimbe parerea. Sau cel care nu vrea sa renunte la oras ar putea prinde gustul vietii la tara. Si asa ati putea ajunge la un consens.

RAMANETI O ECHIPA

Daca, pana la pensie, cuplul a fost o echipa, e mult mai importanta atitudinea decat problema concreta. Ar trebui sa va intrebati daca mai doriti sa colaborati in continuare ca pana acum. Daca lucrati impreuna ca doi oameni care descifrati un puzzle, veti gasi cea mai buna rezolvare. Daca, insa, problema mutarii este doar varful unui iceberg de probleme adunate in timp, ar fi bine sa apelati la un specialist. Impreuna cu acesta veti lucra la detensionarea problemelor. In momentul in care veti comunica sincer, sunt sanse mari sa ajungeti la un rezultat care sa va multumeasca pe amandoi. Daca unul dintre voi nu sunteti multumit de solutia gasita si incepe sa critice, sa faca reprosuri, sa blocheze comunicarea si sa dispretuiasca, sunt putine sanse ca relatia sa supravietuiasca.

Ultimile din

Mergi la SUS