Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cum să-ți utilezi bucătăria, pentru a-ți fi cât mai simplu să gătești

in Diverse de

Puține persoane sunt conștiente de faptul că o simplă amenajare a bucătăriei poate avea un impact direct asupra performanțelor pe care gospodina le îndeplinește atunci când gătește.

De cele mai multe ori, când ne amenajăm bucătăria ne interesează, în primul rând, care e gama de culori pentru gresie sau faianță, ce modele de mobilier putem găsi, care sunt dimensiunile acestora și, desigur, cum încadrăm o masă frumoasă care să permită întregii familii să se bucure de preparatele delicioase.

Ei bine, desigur că aceste elemente sunt vitale pentru confort, pentru design, pentru aspectul locuinței, în general. Doar că ele pot influența în sens pozitiv sau negativ performanțele culinare. Deși poate suna puțin exagerat, chiar așa este. Să ne imaginăm o bucătărie în casa unei familii numeroase, care are o chiuvată foarte foarte mică și îngustă. Aceasta va fi permanent plină ochi, chiar și cu o mașină de spălat vase funcțională, pentru că se va umple doar prin adăugarea unui castron de cereale și a două căni de ceai.

Iată un exemplu banal despre cum bucătăria ne poate da bătăi de cap, deși alegem pise care sunt la modă sau care se potrivesc, din punct de vedere estetic și vizual, cu celelalte obiecte de decor sau de mobilier care alcătuiesc acest spațiu.

Dar dincolo de bătăile de cap, vorbim de adevărate dezastre culinare ce pot avea loc din cauza unei bucătării gândite ineficient.

Iată cum poți evita astfel de situații:

1. Aragazul trebuie să fie de calitate

Fără un aragaz de calitate, nicio gospodină, chiar și bucătăreasă de meserie, nu va reuși să pregătească preparate ca la carte. Pe lângă experiență și îndemânare, e nevoie și de aparatură care să pună în valoare priceperea. Prin urmare, aragazul este, fără îndoială, ustensila cea mai de preț a unei bucătării, care trebuie aleasă cu mare grijă, în funcție de preferințele, spațiul și necesitățile familiei respective, de cât de des se gătește, ce preparate se gătesc și cât de voluminoase sunt ele.

Dacă ești în căutarea unui aragaz și pui preț pe calitate, pe eficiență, poți să vezi aici oferta de aragazuri de la Dexo.ro

2 . Aege cu grijă înălțimea de la blat până la corpurile suspendate

 În funcție de înălțimea persoanelor din casă care vor sta în bucătărie și vor găti, această distanță trebuie aleasă cu mare grijă. Dacă persoana este prea înaltă iar corpurile sunt coborâte prea jos, poate fi imposibil să petreacă zeci de minute aplecată pentru a prepara mâncare. Prin urmare, persoana se va grăbi, iar gustul preparatelor vor avea de suferi.

3 . Blatul de bucătărie trebuie să fie poziționat lângă chiuvetă

În momentul în care legumele au fost spălate, ele trebuie mărunțite pe blat, motiv pentru care acesta trebuie să fie poziționat în imediata apropiere a chiuvetei, pentru ca gospodinei să-i fie cât mai ușor să facă aceste mișcări, dar și foarte eficient și rapid.

În cele din urmă, nu uita că bucătăria ta trebuie să țină cont de necesitățile tale și ale familiei tale și că, indiferent de ceea ce se poartă anul acesta sau anul viitor, tu și cei apropiați ție veți fi cei care veți petrece timp în acel spațiu, motiv pentru care alegerea trebuie făcută în funcție de propriile gusturi, nu neapărat de regulile pe care le dictează o anumită industrie.

Ultimile din

Mergi la SUS