Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

INTUIȚIA FEMININĂ, O PUTERE INTERIOARĂ PE CARE TE POȚI BAZA

in Curiozitati de

Intuiția este deseori numită “cel de-al șaselea simț”. Cu toate acestea, ea reprezintă mai mult de atât. Intuiția folosește experiențele creierului, emoțiilor și instinctele, dar și trăirile subconștientului. Iar femeile sunt cele care beneficiază de o intuiție mult mai puternică decât bărbații. Iată cum se explică!  

Femeile sunt mult mai sensibile, mult mai atente la trăirile lor interioare și la emoțiile lor. Sentimentele sunt la fel de importante pentru ele precum rațiunea, atunci când iau decizii și acționeaza. Poate de aceea, intuiția joacă un rol important în tot ceea ce fac, uneori fără să își dea seama. Și datorită ei, se întâmplă mai rar să greșească dacă iau o decizie foarte dificilă, care implică sentimente puternice. Bărbații pun mai mult accent pe gândirea logică, pe argumente palpabile și mai puțin pe afecte. Și ei pot avea o intuiție puternică, dacă știu cum să o cultive.

CUM RECUNOȘTI VOCEA INTUIȚIEI

Intuiția se bazează foarte mult pe sensibilitate și receptivitate, explică psihiatrul Judith Orloff, autoarea cărții “Ghid pentru vindecarea intuitivă”. Este un fel de inspirație sau presentiment, care se bazează însă pe experiența și cunoștințele dobândite anterior și le folosește în mod spontan, fără să le mai treacă prin sita rațiunii.

INTUIȚIA FEMININĂ, SUB LUPA CERCETĂTORILOR

Este un fapt cert că femeile beneficiază de o intuiție mai puternică decât bărbații, iar oamenii de știință au încercat prin mai multe metode să descopere motivul. Cercetătorii italieni de la Universitatea Biccoca din Milano afirmă fără tăgadă că femeile sunt capabile să descopere o eroare în doar 200 de milisecunde, mult mai rapid decât bărbații. Acest lucru se datorează intuiției, care se bazează nu doar pe rațiune și pe un simț al observației foarte bun, ci și pe conexiuni neuronale foarte rapide. Pe de altă parte, o echipă mixtă de cercetători spanioli și britanici au ajuns la concluzia că femeile sunt mai intuitive și datorită faptului că sunt expuse la un nivel mai scăzut de testesteron în timpul concepției. Acest fapt le determină pe femei să fie mai prudente, să se bazeze pe simțuri și pe sentimente, nu doar pe fapte și pe argumente logice, așa cum face majoritatea bărbaților. Gândirea intuitivă este mai emoționată, iar cea analitică, specifică partenerilor noștri, este mai rațională.

5 CURIOZITĂȚI DESPRE INTUIȚIE

*Este surprinzător cum intuiția se activează și îți transmite un semnal de alarmă când te afli în prezența unei persoane care vrea să îți facă rău; deși nu o cunoști și nu ai niciun motiv rațional să te ferești de ea, intuiția îți spune să te îndepărtezi sau să te aperi.

*Există oameni care au reacții fizice specifice când intuiția lor devine puternică; spre exemplu, unii au fluturași în stomac sau dureri de cap care apar din senin.

*Se spune că rațiunea are mereu dreptate, dar intuiția nu greșește niciodată; nu ignora vocea intuiției, deoarece ccreierul face milioane de conexiuni de care nu suntem conștienți, dar care hrănesc gândirea intuitivă.

*În medie, avem doar 6 secunde pentru a lua o decizie bazată pe intuiție.

*Intuiția este indispensabilă și este importanta în relațiile cu cei din jur, mai ales în relațiile de iubire, motiv pentru care femeile sunt mult mai sensibile la vocea lor interioară decât bărbații.

NU CONFUNDA INTUIȚIA CU DORINȚA SAU TEAMA!

Există, însă, și pericolul ca intuiția să ne înșele, dar numai atunci când noi o confundăm de fapt cu alt fel de sentimente. Intuiția poate fi ușor înlocuită de dorințele reprimate, de teamă sau panică, de sentimentul de deja-vu și amintirile unor experiențe similare. În acest caz, subconștientul ne joacă o festă! Frica sau dorința poate bloca procesul intuitiv și trebuie să ai puterea de a le ocoli. Nu lua o atitudine negativă pentru că, în trecut, ți-a fost teamă să iei anumite decizii. Și nici nu te lăsa “păcălită” de dorințele pe care nu ți le-ai împlinit încă pentru a face o anumită alegere. Intuiția trebuie să fie ceva spontan, și nu o trăire reprimată.

Ultimile din

Mergi la SUS