TOP 3 diferențe între produsele de păr profesionale și obișnuite

in Frumusete de

Un păr frumos contribuie la întreaga ta frumusețe, astfel că în afară de a-l păstra curat, acesta trebuie să aibă un aspect îngrijit tot timpul. Apariția și folosirea constantă a unui număr tot mai mare de produse de styling și de aparate de coafat duce însă la deteriorarea mai rapidă a podoabei capilare.

Pe piața sunt foarte multe produse la care poți apela pentru o îngrijire corectă a părului, unele dintre ele fiind ușor de găsit pe piață, în timp ce cele profesionale pot fi disponibile doar în saloane sau în magazine specializate. Există însă diferențe între acestea sau nu? Și dacă da, care sunt acelea? Află din articolul de mai jos despre 3 dintre ele.

Diferențe importante între produsele de îngrijire a părului profesionale și mass market

1.    Ingredientele fac diferența între cele două tipuri de produse

Dacă nu erai obișnuită să citești lista de ingrediente de pe sticla de șampon și de balsam pe care le folosești, este recomandat să începi să faci acest lucru. Produsele profesionale sunt, de obicei, formulate în așa fel încât să conțină substanțe active în procent mai mare decât cele obișnuite.

Îmbunătățirea aspectului părului după folosirea unor produse profesionale se va vedea, de altfel, mai rapid datorită ingredientelor benefice din acestea.

Dacă ești adepta șampoanelor și balsamurilor cu liste de ingrediente cat mai curate, sau îți dorești unele cu substanțe cât mai naturale, te poți căuta produse pentru păr de la Skinseen, care să te ajute să menții sănătatea și vitalitatea podoabei tale capilare.

2.  Gamele specifice pentru nevoile mai multor tipuri de păr

Chiar dacă și pe piață vei găsi șampoane, balsamuri și chiar tratamente pentru păr, aceste se concentrează de obicei pe cele mai cunoscute nevoi și probleme ale podoabei capilare. Acestea se împart în:

  • produse pentru păr normal;
  • produse pentru păr gras;
  • produse pentru păr vopsit.

Mai sunt și cele care tratează alte probleme, precum mătreața.

Produsele profesionale, în schimb, pot viza și alte probleme, dar și fiecare culoare a părului. Astfel, pe termen lung, acestea le vor trata mult mai bine.

3.  Prețul produselor profesionale este mai mare

Într-adevăr, atunci când cauți să schimbi șamponul, balsamul sau pur și simplu ai nevoie de un tratament de păr, vei observa diferența de preț între produsele profesionale și cele obișnuite.

Această diferență este justificată însă de mai multe lucruri, printre care cantitățile mai mari în cazul șampoanelor profesionale, așadar, nu trebuie să le recumperi atât de des, precum și faptul că există mai multe cercetări în spatele produselor profesionale decât în a celor de masă. Mai mult, unele dintre ele pot avea la bază formule medicale.

Să ai un păr frumos nu mai este dificil, însă să alegi produsele potrivite pentru unul sănătos este o adevărată provocare. Dintre cele de masă și cele profesionale, ultimele vin cu destul de multe avantaje, printre care ingrediente active mai puternice. De asemenea, acestea vizează probleme exacte cu care te poți confrunta la un anumit moment.