Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cele mai bune categorii de termostate din 2022

in Diverse de

În căutarea noastră continuă de a găsi cele mai bune termostate pentru toate tipurile de locuință, încercăm mereu să vă oferim recomandări care își îndeplinesc foarte bine funcțiile pe termen cât mai lung. Așadar, iată care sunt cele mai bune termostate și categorii de termostate pe care le poți consulta înainte de a alege un termostat pentru sistemul ei de încălzire.

Termostate pentru centrală analogice

Deși termostatele analogice sunt probabil cea mai simplă formă de termostat pentru reglarea temperaturilor, acestea au continuat să existe pe piață și să fie alese de foarte mulți clienți. Majoritatea acestor termostate analogice sunt utilizate foarte simplu și printr-un potențiometru. Acest tip de termostat nu are nici măcar nevoie de baterii. Centralele folosite cu ajutorul unui astfel de termostat mecanic au însă o marjă de eroare destul de mare comparativ cu alte sisteme. Marja de eroare a acestui termostat este de 0.5 grade Celsius.

Termostat de ambient programabil

Nici măcar nu contează producătorul. Atunci când folosești un termostat de ambient programabil, poți seta tot felul de funcții pe care sistemul de încălzire să le îndeplinească. Cei mai mulți dintre utilizatorii de centrale termice s-au conformat cu faptul că tot tehnologia de ultimă oră reușește să ne ofere cele mai bune condiții de trai. Sistemul de încălzire al unei locuințe poate funcționa foarte bine, iar o centrală performantă are nevoie de un termostat excelent. Un termostat programabil poate să trimită centralei termice suficiente comenzi pentru ca aceasta să poată menține programe de încălzire pentru perioade presetate.

Astfel, dacă utilizatorul părăsește locuința, centrala va rula un program diferit de momentele când utilizatorul este înapoi înăuntru.

Termostate smart controlate de la distanță

Evident că tehnologia a mers și mai departe și ne-a oferit un termostat Salus iT500. Un termostat foarte tehnologizat, dar extrem de ușor de folosit. Compatibile cu majoritatea centralelor și sistemelor de încălzire pe care le cunoaștem deja. acest termostat Salus RT310i poate fi controlat prin telefon, cu ajutorul unei aplicații mobile special create pentru aceste device-uri.

Așadar, vei putea să accesezi termostatul de oriunde, chiar și de la mii de kilometri distanță pentru a putea porni sau opri sistemul de încălzire, dar și pentru a-l pregăti pentru momentul în care te întorci acasă. Termostatele inteligente sunt capabile să reducă costurile de consum al energiei și resurselor consumate, pot să administreze singure centrale termice și să îți ușureze foarte mult aceste procese.

Încă un lucru pe care trebuie să îl mai cunoști despre aceste termostate este că nivelul de inteligență al termostatului este foarte important pentru durata de viață a centralei, a sistemului de încălzire și al instalației din locuință. Cu cât cumperi un termostat mai inteligent, cu atât vei fi mai fericit pentru investiția realizată.

Concluzie

Recomandarea noastră este să nu reduci foarte mult bugetul pentru achiziția unui astfel de termostat și să nu încerci să faci economii. Termostatul este creierul sistemului și vei fi mulțumit de alegerea pe care o faci.

Ultimile din

Mergi la SUS