Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

“SOȚUL MEU S-A SCHIMBAT ÎN RĂU…”

in Diverse de

Nu era el printul din povesti, dar nici zmeul zmeilor. Era omul de incredere langa care iti petreceai viata. Totusi, de la o vreme nu te mai intelegi cu el. Este mereu pus pe cearta si parca e atcineva. Ce s-o fi intamplat?

In general, inaintarea in varsta aduce probleme oamenilor care nu au investit in dezvoltarea lor personala. Dificultatile din trecut se amplifica. Defectele se accentueaza si frustrarile devin mai mari. De asemenea, evenimentele negative pe care nu le poate controla, cum ar fi conflicte la serviciu, in relatia de cuplu sau cu copiii, pot produce o schimbare in rau a partenerului de viata.

CARE E CAUZA?

Cauzele pot fi multiple, de la stres extern (credite, serviciu, relatii cu alti oameni) la probleme personale (sanatate, traume din trecut etc.). Daca modificarea a aparut brusc, acest fapt semnaleaza lipsa de comunicare si instrainarea care au intervenit in relatie. Intr-o casnicie sanatoasa, orice obstacol care apare este observat din timp, discutat si rezolvat de cei doi impreuna. Ar trebui sa intelegi ca exista anumite dificultati, sa nu il judeci, sa incerci sa comunici sincer si sa ii arati ca il sustii.

CE POTI SA FACI

Uneori, barbatul are nevoie doar de putina liniste si singuratate, pentru a-si reaseza viata. Apoi, daca incepe sa vorbeasca despre problemele lui cu tine si sa-ti solicite ajutorul, inseamna ca sunteti pe drumul cel bun. Daca vezi ca nu te descurci singura, vorbeste cu oameni in care ai incredere. Pot fi nasii, prietenii apropiati, un duhonic sau un psiholog. Nu incerca sa-i atragi de partea ta pe parintii tai sau pea i lui. Ai putea da nastere unui adevarat “razboi” in familie si va veti imparti pe tabere. Apeleaza la persoane neutre, care nu vor tine partea niciunuia dintre voi.

CAND E PREA TARZIU

Daca ai facut tot posibilul si nu ai reusit sa imbunatatesti nimic, ai putea opta pentru separare. Divortul e o masura extrema si traumatica, mai ales daca aveti copii. Totusi, atunci cand e vorba de violenta domestica sau dependente severe, ar putea fi singura optiune valabila pentru a te pune la adapost. Ai mai putea incerca inainte si o despartire temporara, care ar reprezenta o trecere mai lina catre cea definitiva. Ar putea fi momentul in care il vei forta sa ia hotararea sa se schimbe in bine. Poate pana in acel moment nu a realizat cat de serioase sunt lucrurile.

IMBUNATATESTE COMUNICAREA

Pentru a intelege problema reala si nu doar simptomele, ar fi util sa restabilesti sau sa imbunatatesti comunicarea in cuplu. De obicei, schimbarea in rau vine la pachet cu blocaje in relatia voastra. Si sotul tau, la randul lui, are sentimental ca nu e inteles. Incet, cu rabdare, dupa ce reface puntile dintre voi, el va avea din nou incrdere in tine. Se va simti din nou valorizat si acceptat exact asa cum este, cu calitatile si defecte lui. In momentul acela, sfatul si parerea ta vor deveni importante pentru el si vei putea sa-l influentezi. Trebuie ca el sa fie convins ca ii vrei binele, ca amandoi lucrati impreuna si ca aveti aceleasi interese.

Ultimile din

Mergi la SUS