Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

RELAȚIILE SĂNĂTOASE NU SE FORMEAZĂ DE SĂRBĂTORI

in Diverse de

Sărbătorile sunt momente de întâlnire cu familia și prietenii. Dar pentru cei singuri, acestea pot fi o adevărată tortură. Participă la toate acele petreceri unde vin numai cupluri și aud tot felul de întrebări.

Dacă nu ai un partener, nu încerca să-ți găsești pe cineva doar pentru a-l prezenta rudelor sau ca să nu te simți singur/ă de Sărbători. Nu este sigur că vei găsi persoana potrivită sau dacă aceasta va fi pregătită pentru momentul dorit. O abordare mai realistă și mai pragmatică e să fii gata să cunoști oameni noi.

AȘTEAPTĂ PERSOANA POTRIVITĂ

Nu există o soluție standard. Chiar și dintr-o relație nepotrivită poți învăța multe lucruri utile, care pot duce, apoi, la o căsnicie de succes. Totuși, este mai bine să nu faci ceva în care nu crezi de la început, doar pentru a evita un anume disconfort. Speranța că lucrurile se vor remedia pe parcurs este nerealistă. De ce să suferi lângă un bărbat cu care nu te înțelegi, în loc să te bucuri de libertatea pe care ți-o dă singurătatea? Poți merge în excursii, la teatru, la film sau poți sta acasă. Nu ești legată de nimeni și de nimic. Ai timp să-ți dai seama ce-ți place și ce nu. Așa vei ști să-l alegi mai bine pe cel alături de care îți dorești să trăiești.

IEȘI MAI DES CU PRIETENII

Dacă îți dorești un partener poți lua hotărârea să frecventezi activități sociale unde ar fi posibil să cunoști bărbați disponibili. Spune “da” întâlnirilor care ți se propun, dar analizează cu atenție înainte de a intra într-o relație cu cineva. Nu e bine să alegi rapid, deoarece acesta nu este un proces care poate fi grăbit. Nu pot exista nici compromisuri în găsirea unui soț. Sunt și persoane care ar accepta relații pasagere, nepotrivite pe termen lung, doar pentru a nu fi singure și a evita presiunea socială pusă pe ele de către familie, rude sau prieteni.

BAZELE UNEI RELAȚII RAPIDE

Bazzele unei căsnicii solide sunt valorile comune, concepțiile asemănătoare despre viață, scopuri pentru care să luptați împreună, priorități și un stil de viață similare. O relație de acest gen ar putea să pornească de la o pasiune comună, dar și dintr-o recomandare a unor prieteni. Aceștia pot vedea dacă persoanele frecventează anumite cercuri sau au anumite trăsături care i-ar putea uni. Există și dragoste la prima vedere și pasiuni care încep de la o singură privire, dar șansele de reușită ale acestora sunt mai mici. Ele pot fi mai spectaculoase și merită povestite nepoților, dar pot eșua lamentabil. Acest tip de legătura se bazează pe atracția fizică. Pe alte planuri, partenerii pot descoperi, cu timpul, diferențe ireconcebiabile.

DISPERAREA NU E SFETNIC BUN

Disperarea de a fi cu cineva duce la compromisuri foarte mari, care nu pot fi rezolvate pe parcurs. Dezastrul poate fi prevenit prin educatie, dezvoltare personală, angrenarea în cât mai multe activități și proiecte. Astfel, nu te vei mai gândi la faptul că ești singură. Mai mult, implicarea în diverse domenii îți dă oportunitatea de a cunoaște oameni noi și interesanți. Ei vor fi asemănători ție, pentru că au preocupări care te pasionează și pe tine. Caută un bărbat care să nu fie posesiv, concentrat pe propria persoană și pe nevoia de a poseda o parteneră.

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS