Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Iti doresti sa aduci o schimbare casei tale, dar nu dispui de bugetul necesar? Afla cum poti reusi acest lucru!

in Diverse de

Din cand in cand, in mod inevitabil, ne dorim sa aducem o schimbare in casa noastra. Trendurile se schimba, precum si preferintele noastre, iar revistele si emisiunile despre arta designului interior ne capteaza atentia si ne aduc un strop in plus de inspirație. Cu toate acestea, nu intotdeauna dispunem de timpul sau de bugetul necesar realizarii unei schimbari majore a locuintei noastre. Este bine, insa, ca exista alternative simple si ieftine prin care putem crea impresia unui design cu totul nou, chiar daca, in esenta, nu atat de multe aspecte au fost modificate.

Iata de ce aspecte trebuie sa tii cont cand vrei sa faci o schimbare de design!

  • Asigura-i casei tale mai multa lumina

Lumina este un pilon esential in designul oricarei case, fie ea in stil modern, clasic, industrial sau minimalist. Existenta unor surse de lumina variate, atat naturale, cat si artificiale, vor crea iluzia unor camere mai spatioase, confortabile si primitoare. Totodata, prezenta luminii va pune in evidenta obiectele de mobilier si decoratiunile pe care le ai si iti va oferi mai multa energie si o stare de bine. Astfel, poti opta pentru niste jaluzele deschise la culoare, care sa permita patrunderea unei cantitati mai mari de lumina in casa ta, dar poti cumpara, de asemenea, diverse corpuri de iluminat, pe care sa le amplasezi strategic.

  • Schimba culoarea peretilor

Ocazional, peretii au nevoie de o reimprospatare a culorii, asa ca acum este ocazia perfecta sa incerci o nuanta noua! Este important sa stii dinainte cum te influenteaza culorile din casa ta in materie de energie si stare de spirit, acestea modificand, in acelasi timp, tot designul locuintei. Astfel, alege culori deschise pentru camerele mici, pe care vrei sa le faci sa para mai spatioase si aerisite. Culorile inchise pastreaza-le pentru camerele carora vrei sa le oferi un sentiment mai intim, aceste nuante accentuand totodata si diversele elemente arhitecturale.

  • Adauga elemente decorative

Rolul decoratiunilor interioare este unul extrem de important, deoarece acestea adauga un plus de personalitate casei tale si infrumuseteaza intreg spatiul, oferindu-i caldura si o tusa personala. Daca esti un iubitor de arta, poti opta pentru picturi abstracte sau poti sa vezi aici recomandarile de tablouri cu 3 piese de la Pe Panza, a caror alaturare creeaza o poveste. Pe langa caracterul practic al ceasurilor de perete, oglinzilor, pernelor sau covoarelor, acestea sunt si elemente decorative foarte apreciate, care vor transforma fiecare camera basic in una interesanta.

  • Rearanjeaza piesele de mobilier

Una dintre cele mai facile modalitati de a schimba aspectul casei tale, cu un cost zero, este reprezentata de rearanjarea pieselor de mobilier. Prin dispunerea diferita a elementelor pe care le detii deja vei reusi sa creezi impresia unui spatiu cu totul nou, lucru ce te va face sa-ti apeciezi mai mult propria locuinta. Rearanjarea periodica a mobilierului iti va aduce o serie de beneficii: vei reusi sa faci curatenie mult mai eficient, iti vei da seama care sunt lucrurile de care nu mai ai nevoie si vei prelungi durata de viata a podelei tale, pe care o vei salva de la uzura.

Gandul de a schimba ceva la casa ta nu trebuie sa te sperie, deoarece nu inseamna ca trebuie sa investesti mult timp si bani in acest lucru! Exista multe modalitati simple si necostisitoare prin care poti crea senzatia unui spatiu diferit si unic, aspect care te va face sa iti dai seama de potentialul adevarat pe care il are locuinta ta!


Ultimile din

Mergi la SUS