Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Află de ce operația de cataractă îți salvează vederea!

in Sanatate de

Cataracta este o afecțiune localizată la nivelul ochilor care, în timp, duce la afectarea treptată a vederii prin scăderea progresivă a transparenței cristalinului. Din păcate, aceasta este cauza cea mai frecventă care duce la orbire. În general, cataracta afectează persoanele trecute de 65 de ani, însă și persoanele mai tinere pot avea probleme în acest sens. Cataracta se poate localiza pe unul dintre cele trei straturi ale lentilei, respectiv capsula, cortexul sau nucleul.

Simptomele care sugerează că suferi de această afecțiune sunt următoarele: vedere încețoșată, sensibilitatea la lumina naturală, care pare extrem de puternică (fotofobia), vedere slabă pe timp de noapte sau senzația de dublare a obiectelor. Nu neglija igiena corespunzătoare a ochilor, care este cu atât mai importantă în această situație. Printre cauzele care duc la apariția cataractei se numără ereditatea, diabetul zaharat, precum și tratamentul cu medicamente antiinflamatorii puternice. 

Care este calea cea mai sigură de vindecare a cataractei?

Din păcate, persoanele care au cataractă la un singur ochi, ajung în timp să dezvolte această problemă la ambii ochi. În cazul tinerilor, cataracta se formează pe cortex, unul dintre cele mai însemnate motive fiind expunerea la razele ultraviolete. Așadar, într-o oarecare măsură, toți suntem predispuși să ne confruntăm cu această afecțiune oftalmologică, motiv pentru care este absolut necesar să mergi la medic în cazul în care te confrunți cu unul dintre simptomele menționate anterior. 

Din păcate, operația de cataractă pentru adulți este singura metodă prin care poți vindeca definitiv această problemă oftalmologică. Ea are rezultate spectaculoase în cele mai multe dintre cazuri. Încearcă serviciile Infosan.ro și convinge-te că există soluția optimă pentru una dintre cele mai serioase probleme cu care se poate confrunta ochii tăi. Cel dintâi semn că ai putea avea o problemă este nevoia de a-ți mări constant dioptriile și constatarea că aceasta nu are efect decât pe termen scurt. În acest caz, nu sta pe gânduri și adresează-te imediat unui medic specialist!

Oricare ar fi situația ta exactă, ca în cazul celor mai multe afecțiuni serioase, cel mai indicat ar fi să te operezi de îndată și să nu te expui unor riscuri suplimentare. Deși ai putea fi atras de tratamente locale, precum picături sau tratamente naturiste, trebuie să știi că doar operația te poate ajuta.  Aceasta presupune înlocuirea cristalinului opacifiat din cauza bolii cu unul artificial. Un mare avantaj al intervenției la clinica Infosan este ca anestezia se realizează local, într-un timp foarte scurt și foarte important, nu necesită internare. Oricât ar fi de complicat să accepți varianta operației, ea este de preferat cazului în care nu îți poți desfășura activitățile zilnice din cauza vederii neclare. 

Ulterior intervenției chirurgicale pentru înlăturarea cataractei, te poți confrunta cu mici situații incomode postoperatorii, însă sub supravegherea medicului vei putea să revii la o situație normală în cel mai scurt timp și să te bucuri de toate avantajele pe care le implică o astfel de intervenție. Nu neglija semnalele de alarmă pe care ți le dau ochii tăi! Dacă intervii la timp îți vei salva vederea și îți vei oferi dreptul la o viață normală.

Ultimile din

Mergi la SUS