Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

5 lucruri din casa ta îți influențează negativ starea de spirit. Află la ce trebuie să renunți chiar astăzi

in Diverse de

Cu cât petreci mai mult timp acasă cu atât îți dai seama cât de important este să locuiești într-o casă în care să te simți bine. Poate nici nu ți-ai dat seama că sunt obiecte care îți pot influența negativ starea de spirit.

În zilele noastre este tot mai recomandat să ai o casă cât mai simplă, fără obiecte multe și inutile. Energia acestora este legată și de faptul că nu-s doar niște obiecte – acestea amintesc, de cele mai multe ori, de o relație, de experiențe triste sau neplăcute.

Nu este nevoie de un weekend dedicat organizării pentru a renunța la obiectele inutile din casa ta, e suficient să începi de undeva, cu orice obiect.

Iată 5 lucruri din casa ta care te pot face să te simți încărcat și anxios:

  1. Obiectele inutile. Chiar dacă este vorba de cadouri au fost dăruite cu intenții bune de către persoane dragi sau alte mici lucruri, devine împovărător să păstrezi toate acele obiecte care îți sunt complet inutile. În funcție de specificul lor, donează sau dăruiește mai departe acele obiecte care nu ți se potrivesc sau de care nu ai nevoie. Îți aglomerează casa și păstrează cu ele și o energie negativă a dezamăgirii că nu le poți folosi.

  2. Becurile clasice. Renunță la toate becurile clasice pe care le mai ai prin casă și înlocuiește-le cu becuri LED. Având în vedere că acestea imită perfect lumina soarelui, poți alege să adaugi chiar surse suplimentare de lumină. Pe Ledel.ro găsești o ofertă variată de spoturi led la preț avantajos, iar o casă luminată te va ajuta întotdeauna să ai o stare de spirit bună.

  3. Obiecte sparte sau ciobite. Dacă ai în casă vreun obiect ciobit sau stricat pe care crezi că îl vei repara într-o zi, este mai bine să renunți de tot la el. Nu doar că încarcă spațiul cu lucruri pe care nu le poți folosi, dar îți pot da și sentimentul de tristețe. Ba chiar unii spun că aduc ghinion în casă.

  4. Lumânări parfumate. Deși par inofensive și sunt pe toate listele cu recomandări pentru a crea o atmosferă plăcută, lumânările parfumate pot fi foarte toxice. Majoritatea lumânărilor parfumate conțin ceară de parafină, care este derivată din petrol, cărbune sau ulei de șist. În momentul în care parafina este arsă, aceasta eliberează compuși toxici în aer. Dacă vrei totuși să folosești lumânări, alege variante din ceară naturală.

  5. Rafturi prea pline. În orice metodă de organizare există un principiu simplu conform căruia dacă un lucru nu are un loc dedicat în casă înseamnă că este dispensabil. Dacă ai rafturile pline de tot felul de obiecte care nu își găsesc locul în casa ta, este momentul să renunți la ele. Sortează cărțile pe care vrei să le păstrezi, renunță la cele pe care le ai de prea mult timp și pe care știi că nu le vei citi vreodată. Renunță la obiecte de decor care nu au nicio utilitate și nu se mai potrivesc stilului tău.

Indiferent la ce alegi să renunți chiar astăzi, important este să înțelegi mecanismul care stă în spatele acestui concept. Înconjoară-te de lucruri care îți aduc bucurie și care îți sunt utile deopotrivă. Vei fi surprins să observi cât de mult îți va influența starea de spirit o casă luminoasă cu un stil mai minimalist.

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS