Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

GREȘELI DE MACHIAJ CARE TE ÎMBĂTRÂNESC

in Frumusete de

Machiajul îți este de mare ajutor atunci când vrei să arăți mai tânără. Uneori, însă, unele greșeli de machiaj te fac să adaugi ani în loc să-i scazi. Nu le face și tu!

Ce faci când descoperi la jumătatea zilei că machiajul tău nu arată deloc cum îți imaginai dimineața? Deși crezi că ai respectat toți pașii de aplicare, e posibil să fi adăugat câțiva ani vârstei pe care o ai. Iată câteva dintre cele mai întâlnite greșeli de machiaj.

NU ALEGI UN FOND DE TEN POTRIVIT

Fii atent la culoare (testează-l pe gât, pentru a fi cât mai aproape de nuanța pielii), la cantitate (nu exagera!) și la tipul de ten. Dacă ai tenul gras, alege un fond de ten matifiant, cu putere mare de acoperire. Pentru tenul uscat se recomandă fondul de ten fluid, hidratant, iar dacă ai tenul mixt, aplică pe zona T un fond de ten pentru ten gras, iar pe restul feței, unul hidratant.

PUDRĂ DE FAȚĂ ÎN EXCES

Din când în când e recomandat să folosești pudra pentru a fixa machiajul. Însă, după o anumită vârstă, încep să apară primele riduri, pielea devine mai uscată, iar pudra, aplicată în exces, accentuează imperfecțiunile. Folosește-o rar, doar dacă îți completează machiajul, nu îl strica!

NU FOLOSEȘTI BAZĂ DE MACHIAJ

O bază de machiaj corect aleasă te va ajuta mai mult decât o mulțime de produse de machiaj. Primerul are rolul de a fixa machiajul, iar după-amiaza te vei bucura să descoperi că machiajul tău de dimineață este aproape intact. Așadar, folosește o baza înainte de a te farda și, foarte important, nu uita de rutina de îngrijire zilnică, înainte de a aplica primerul: demachiere, loțiune tonică și cremă de zi.

APLICI PREA MULTĂ MASCARA PE GENELE INFERIOARE

Nu exagera cu cantitatea de mascara pe genele de jos. Make-up artiștii spun că trebuie aplicată cu grijă, doar pe gene fără ca acestea să fie încărcate și fără să rămână pe vreun pic de piele. Folosește un bețisor de urechi îmbibat în demachiant pentru a curăța pielea, dacă aceasta s-a murdărit. De asemenea, prea multă mascara în această zona va face să pară că ai cearcăne sau le va accentua pe cele existente.

SPRÂNCENE PREA ÎNCHISE LA CULOARE

Te-ai vopsit blond, iar sprancenele au rămas negre? E greșala care te arată din start cu câțiva ani mai în vârstă. Pe lângă acest lucru, se creează și un dezechilibru la nivelul trăsăturilor. Astfel, corect este că sprâncenele să fie cu două tonuri mai închise decât nuanța părului. E un truc atât de simplu, care te va face să întinerești fără vreun efort prea mare.

MACHIAJUL BUZELOR

Rujul rosu, cu textura mată sau strălucitoare, este în continuare o vedetă a sezonului. Ca noutăți avem violetul iridiscent, grena mat ca o petală de trandafir regal și nuanțele din zona culorilor “nude” care devin sidefate.


Ultimile din

Mergi la SUS