Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Folosirea terapiilor naturiste

in Sanatate de

Multi folosesc deja remediile si terapiile naturiste, iar si mai multi doresc sa afle ce sa foloseasca si cum. Terapiile naturiste nu inlocuiesc medicina conventionala. Majoritatea celor care utilizeaza terapiile alternative, ca homeopatia, apeleaza la medical lor currant pentru diagnostic si pentru ingrijiri in cazurile de imbolnavire grava. Dar sunt tot mai multi medicii care recunosc utilitatea anumitor terapii complementare in tratarea unor suferinte (de exemplu, osteopatia sau chiropractica in cazul durerilor de spate), si ei isi vor imdruma pacientii catre practicianul adecvat de medicina complementara.

TERAPIA LA DOMICILIU

Abordarea naturista actioneaza adesea bine in cazul problemelor de sanatate obisnuite, de la tuse si raceala pana la deranjamente stomacale. Exista atat de multe terapii, incat alegerea poate parea dificila. Unele terapii vizeaza indeosebi anumite tipuri de probleme. O corectare a posturii de exemplu, poate aduce ameliorari in cazul durerilor de spate si al durerii de cap provocate de incordare, in timp ce exercitiile de respiratie pot scurta acesele de panica si pot preveni astmul. Dar multe terapii, precum masajul sau fitoterapia, se preteaza la a fi folosite in tratarea unei game largi de probleme. Atunci cand alegeti o terapie naturista e bines a tineti seama de preferintele personale. Unii prefera terapiile bazate pe exercitii fizice, altii pe cele bazate pe remedii. Este mai probabil ca o terapie sad ea rezultate daca simtiti ca vi se potriveste. Amintiti-va ca simplul fapt de a va purta de grija este de multe ori cea mai importanta forma de terapie.

Impreuna cu medicul sau cu orice alt profesionist care va ingrijeste formati o echipa. Jucati-va rolul mentinand un stil de viata sanatos si tratandu-va cu remedii si terapii naturiste atunci cand este indicat. In trecut, multi medici isi bazau majoritatea tratamentelor mai ales pe medicamente si respingeau terapiile traditionale. Astazi, atitudinile s-au modificat, tot mai multi medici redobandindu-si interesul pentru metodele de vindecare mai vechi, naturiste. Masurile preventive legate de stilul de viata, cum ar fi exercitiile fizice regulate, ca si unele terapii complementare.

In unele cazuri medicii actioneaza impreuna cu terapeutii specialisti in medicina complementara sau alternative, cum ar fi naturopatii, aromaterapeutii si osteopatii. Exista centre medicale care ofera o combinatie de medicina conventionala si medicina complementara, cunoscuta sub denumirea de ingrijire integrala a sanatatii. Acest lucru permite accesul la o gama larga de competente medicale si paramedicale, precum si cunoasterea in profunzime a unor domenii mai specializate ale sanatatii, cum ar fi consilierea in probleme de nutritie si de sres. De pe urma acestei colaborari bazate pe incredere reciproca pot profita atat practicienii, cat si pacientii.

Trebuie sa va informati medicul daca urmati terapii complementare sau alternative concomitent cu tratamentul medical, in caz ca cele doua tipuri de tratament interactioneaza si pot aparea complicatii. Prezentati-va la medic pentru:

  • Analize pentru depistarea unor boli, examene medicale periodice, vaccinari, indrumari privind dieta si stilul de viata, metode contraceptive.
  • Asistenta medicala prenatala.
  • Recomandari in caz de imbolnavire.

Ultimile din

Mergi la SUS