Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Nu lăsa complexele să-ți împiedice fericirea! Iată cum poți scăpa de ele fără consiliere psihologică

in Sanatate de

Suntem oameni și dat fiind faptul că nimeni nu se naște perfect, este în regulă să avem complexe din motive personale, dar poate bine întemeiate. Unele persoane pot trece peste complexe doar cu ajutorul unui psiholog, alții reușesc singuri doar cu voință și ambiție. 

Trebuie să realizezi că defectele fac parte din tine și trebuie să te iubești pe tine, mai ales că nu este capăt de lume și poți scăpa de complexe, dacă vrei cu adevărat, prin două moduri: ori le accepți și le vezi ca pe un aspect unic care face parte din fizicul tău, ori faci tu ceva în legătură cu asta. În articolul următor sunt prezentate cele mai comune complexe ale oamenilor și soluțiile prin care poți scăpa de ele. 

Cele mai comune 3 complexe și cum poți scăpa de ele:

Complexele legate de greutate

Complexele legate de greutate sunt cele mai comune tipuri de complexe pe care îl au oamenii. Creșterea în greutate este un proces natural din viața unui om, dar poate atinge apogeul în care îți influențează modul prin care te simți și te vezi pe tine. Poate îți vei face griji despre ce va zice partenerul legat de această schimbare sau îți e teamă că nu vei avea partener pe această cale, dar să știi că la acest capitol ai două variante: fie trăiești cu ideea că cine te place, te place așa cum ești sau te apuci de sport intens pentru a-ți crea o imagine corporală decentă și sănătoasă. 

Trebuie să fii conștient că sportul este benefic și pentru sănătatea ta, nu doar pentru imaginea de sine, așa că acest aspect ar trebui pus pe primul loc tocmai din acest motiv. Dacă vrei să eviți bolile cum ar fi afecțiunile cardiace, diabetul sau problemele cu coloana, atunci ar trebui să începi de acum să faci mișcare.  

Complexele legate de semnele corporale

În categoria semnelor corporale intră alunițele, cicatricie, semnele de naștere sau vergeturile. Alunițele și semnele de naștere sunt aspecte pur biologice, de care poți să scapi doar prin operație (la unele alunițe este recomandat o intervenție chirurgicală, pentru că pot fi cancerigene). Vergeturile în schimb, odată apărute, nu prea poți scăpa de ele, dar poți să folosești creme naturale pentru prevenire sau cea mai bună modalitate este să practici sportul. Cea mai bună variantă de prevenire a vergeturilor este să menții o greutate corporală decentă. 

Complexele legate de nas și dinți

Complexul legat de nas poate fi eliminat cu acceptare sau intervenție chirurgicală. Nasul este cea mai definitoare trăsătură a feței, iar mulți nu se simt bine cu această parte a corpului. Poți scăpa de tot de complexul pentru nas cu ajutorul unui medic estetician, așa că descoperă aici informații despre rinoplastie, fă documentarea necesară și programează-te la un consult. Dr. Sorin Parasca este unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi esteticieni din România și are o experiență de peste 20 de ani în chirurgie estetică.  

În schimb, zâmbetul este un punct extrem de sensibil pentru foarte mulți oameni. Dinții strâmbi sau dinții prea mari cu forme neobișnuite sunt un complex destul de des întâlnit printre multe persoane. Acest aspect se poate regla cu un aparat dentar, dar și aparatul dentar este un alt complex pe care multe persoane îl au. Cu toate acestea, este singura soluție pentru a scăpa de complexul pentru dinți.

Cel mai important lucru pe care ar trebui să ții minte, este că aceste complexe te pot face unic, iar alte persoane poate te văd altfel față de cum te consideri tu. Cu toate acestea, cea mai relevantă opinie este doar a ta și dacă simți că vrei o schimbare legat de fizic, nu ezită să începi chiar acum. 

Ultimile din

Mergi la SUS