Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cum iti dai seama daca facultatea de medicina ti se potriveste

in Diverse de
horacredit.ro/

In timpul liceului o sa te gandesti destul de des la ce urmeaza dupa, respectiv studiile superioare. Este bine sa te hotarasti din timp cu privire la acestea, pentru a avea timp sa te pregatesti corespunzator.

Daca inca nu esti sigur ce facultate sa alegi, insa una dintre optiuni este medicina, iata cateva aspecte pe care sa le iei in considerare, pentru a face alegerea potrivita

  1. Identifica care iti sunt pasiunile

Alegerea unei facultati poate fi un prilej bun de a te redescoperi sau de a afla cu adevarat cum esti si ce iti place sa faci. Gandeste-te foarte bine la alegerile pe care le-ai facut pana acum in legatura cu viitoarea ta cariera. De exemplu, in functie de ce profil ai urmat in liceu, analizeaza drumul parcurs si stabileste daca acea decizie a fost intr-adevar potrivita pentru tine si daca te reprezinta. Mitul ca daca ai terminat un profil uman nu poti da admiterea la medicina este spulberat an de an de catre cei care intra cu succes la aceasta facultate. Daca nu alegi o cariera din pasiune, toata munca ta iti va parea un sacrificiu, iar cand vine vorba de medicina, acesta va fi cu atat mai greu.

  1. Discuta cu studentii actuali dar si cu cei care au absolvit

Daca te gandesti ca facultatea de medicina ti s-ar potrivi, este foarte bine sa iei contact cu cei care sunt deja acolo. Astfel, iti poti da seama cat de apropiata de realitate este imaginea pe care ti-ai construit-o despre acest domeniu. De asemenea, ai sansa de a te pregati pentru greutatile de care iti vor povesti cei care au experienta anilor de studiu. Nu te baza doar pe informatiile de pe site-ul facultatii. Exista o multime de bloguri specializate din care vei afla cele mai bune metode de a face fata admiterii la medicina, unde, pe langa articole ce iti vor fi de mare ajutor, poti afla povesti ale absolventilor si sfaturi de la acestia. Nu rata nici ocazia de a vizita facultatea, prin programele portilor deschise, pentru a stii exact la ce sa te astepti.

  1. Gandeste-te daca esti dispus sa studiezi toata viata

Facultatea de medicina dureaza 6 ani, dupa care te asteapta rezidentiatul (3-7 ani). La acestia se adauga pregatirea de dinainte, in jur de 2 ani, dupa care studiul din timpul serviciului care este esential pentru a ramane relevant in domeniu. Dupa acest calcul, rezulta ca din momentul in care decizi sa dai admiterea, vei invata aproape tot restul vietii. Tu esti singurul care poate decide daca acest lucru este ceea ce iti doresti si daca ti se potriveste. Incepe prin a studia materialele de pe culegeriadmitere.ro, pentru a-ti face o idee despre continut si complexitate. Poti da click aici si sa iti achizitionezi cateva culegeri pentru inceptul studiului.

  1. Imagineaza-te in pozitia de doctor

Acest exercitiu este foarte folositor pentru a-ti da seama daca esti dispus cu adevarat sa depui eforturile pe care facultatea de medicina le implica. Imagineaza-ti cum ar fi o zi din viata ta avand jobul pe care ti-l doresti. Ia in calcul ce implica aceasta cariera, pe langa cunostinte: profesionalism, tarie de caracter, rezistenta la oboseala, promptitudine, abilitati de comunicare, etc. Daca imaginea ta in calitate de doctor te bucura si te impulsioneaza, inseamna ca nu iti va fi greu sa renunti la cateva petreceri in favoarea orelor lungi de invatat pentru examene. 

Alegerea unei facultati iti va influenta viitorul, prin urmare ea trebuie sa fie una informata. Luand in considerare cele mentionate mai sus, vei stii daca a studia la medicina este sau nu potrivit pentru tine.

horacredit.ro/

Ultimile din

Mergi la SUS