Iată 3 lucruri importante pentru a amenaja complet o sală de clasă

in Diverse de

Începerea școlii este un moment important în viața copiilor, motiv pentru care pregătirile pentru tot parcursul anului mereu se desfășoară încă din vară. Sălile de clasă trebuie să fie echipate corespunzător cu tot ce are nevoie un elev pentru a-și desfășura activitatea, iar piesele de mobilier trebuie să fie calitative pentru a avea o urată de viață cât mai mare. Dacă vrei să știi de ce ai nevoie pentru a amenaja complet o sală de clasă așa cum trebuie, citește în continuare acest articol.

Descoperă 3 piese importante pentru amenajarea unei clase:

Spații de depozitare

În primul rând, clasa trebuie să fie suficient de mare în așa fel încât locul să fie aerisit. Trebuie să fie destul de mult spațiu pentru a instala toate obiectele necesare desfășurării orelor corespunzător. De regula, o clasă ar trebui să aibă în jur de 45 mp – 55 mp, în funcție de numărul elevilor. Un lucru important care nu ar trebui să lipsească dintr-o clasă este spațiul de depozitare pentru cărți, ghiozdane și haine. Acesta este foarte important pentru elevi și salvează mult spațiu destinat locului de sub bancă.

Băncile școlare

Băncile au un rol foarte important atunci când vine vorba despre amenajarea unei săli de clasă. Acestea trebuie să fie calitative și suficient de spațioase în așa fel încât să fie confortabile pentru orice elev. Dacă vrei să știi mai multe detalii despre importanța unor bănci de calitate, descoperă acum mai multe informații utile. De asemenea, un aspect foarte important pentru amenajarea clasei este așezarea în bancă a elevilor. De exemplu, așezarea pe rânduri este cea mai eficientă, deoarece în felul acesta există cât mai puține șanse ca aceștia să vorbească între ei. În funcție de preferințe și de spațiu, poți opta pentru bănci școlare de la Mobman duble sau individuale.

Tabla școlară

Un alt lucru foarte important pentru amenajarea completă a unei săli de clasă este tabla școlară. Aceasta poate fi de două feluri, în funcție de preferințe. Poți alege între o tablă verde pe care se poate scrie cu cretă sau o tabla magnetică la care poți folosi markere. Nu există neapărat motive pentru care una este mai bună ca cealaltă, în esență fiind vorba despre avantaje și dezavantaje egale. Dacă vrei să eviți praful de cretă și bureții umezi, atunci cea mai bună variantă este să alegi tabla magnetică. Dacă vrei să limitezi costurile pentru markere, atunci poți opta pentru tabla cu cretă.

Atunci când vine vorba despre amenajarea unei săli de clasă trebuie să pregătești din timp toate aspectele. Alege doar produse de calitate dacă nu îți dorești ca doar o singură generație să se bucure de băncile achiziționate. Nu uita de spațiile de depozitare și de o tablă potrivită pentru nevoile profesorilor și ale elevilor. Ulterior mai trebuie să pui la punct doar aspectele ce țin de design, de decor în funcție de media de vârstă și de catedră.