Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Tips & tricks pentru amenajarea terasei și grădinii

in Diverse de

Cum temperaturile de afară nu mai ating valori negative, este timpul perfect pentru amenajarea terasei. Dacă stai la curte și dispui de suficient spațiu, te afli printre norocoșii care își pot amenaja cu ușurință o oază de relaxare. Amenajarea terasei necesită totuși puțin efort pentru a arăta absolut divin, așadar este important să te înarmezi cu răbdare și să pui la punct un plan, pentru a stabili pașii aferenți amenajării.

Pentru a eficientiza procesul de amenajare a terasei și grădinii, trebuie să iei în considerare câteva sfaturi esențiale

Alegerea stilului

Înainte de a te apuca să faci orice mișcare, este indicat să stabilești aspectele de design și cele funcționale. Trebuie să te gândești cum îți dorești să îți petreci timpul pe terasă, iar în funcție de asta să pregătești ce ai nevoie. Analizează spațiul de care dispui și determină dacă ai loc de masă, canapea, scaune, șezlonguri sau alte elemente pe care ți le dorești pentru petrecerea timpului liber. Ia în considerare dacă terasa va fi acoperită sau descoperită și alege materiale rezistente la diversele fenomene meteorologice care pot să apară. 

După ce stabilești aceste lucruri, fii atent la designul pe care îl ai și în restul locuinței. În acest fel, mergând în aceeași direcție vei contura un spațiu armonios și relaxant. Alege elemente de mobilier și obiecte de decor care să creeze un echilibru de culori, texturi și materiale. În plus, dacă ai acces direct la grădină, optează pentru un material de podea rezistent și care să facă o trecere armonioasa din zona terasei spre zona verde.

Amplasarea mobilierului

Odată ce te-ai hotărât care este direcția pe care vrei să o menții și faci achizițiile potrivite, este timpul pentru amplasarea tuturor elementelor în spațiul disponibil. Pentru a ușura procesul, poți utiliza roți de cărucioare de la Magnetcenter.ro pentru a muta mobila necesară și a transporta plante sau obiecte de decor voluminoase. Astfel vei economisi timp, dar îți vei proteja și sănătatea, ridicarea obiectelor grele nefiind o practică recomandată în cazul nimănui. Pentru a nu aglomera terasa, încearcă să duci elementele de mobilier pe rând și să le amplasezi de la bun început așacum ți-ai imaginat.

De asemenea, dacă dispui de o grădină, nu uita că trebuie să cari și pământ pentru plante, dacă vrei ca acestea să se dezvolte armonios și să strălucească pe parcursul întregii veri. Optează pentru flori care înfloresc tot sezonul cald și arbuști care își mențin podoaba verde. Făcând astfel de alegeri, te vei putea bucura de natură chiar din confortul casei tale, alături de familie și prieteni.

În concluzie, fii atent la toate aspectele ce țin de design și funcționalitate pentru a nu avea regrete mai târziu și a investi din nou în materiale noi. Cu un plan bine făcut de la bun început, vei reuși să transformi, pas cu pas, terasa și grădina într-o adevărată oază de relaxare. Serile petrecute pe terasă alături de cei dragi vor fi cele mai frumoase și liniștite momente, dacă decorul induce starea de relaxare necesară.

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS