Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Apa si iarasi apa

in Sanatate de

Trebuie sa bem pentru a elimina toate toxinele produse de stres si a ne pastra rezerva de saruri minerale. Cantitatea minima necesara pentru a ne mentine in forma: 1,5 litru zilnic, chiar si mai mult daca simtim nevoia.

De ce trebuie sa bem atata apa? Scopul este de a compensa pierderile de apa, estimate la 2,5 l / zi la un adult, in conditii normale. Organismul produce 0,2 l (apa endogena), 0,8 l se iau din alimente (legume, lactate, carne, peste, oua), 1,5 l din lichidele baute. Dar trebuie sa stim ca fiecare persoana are un metabolism propriu, mai mult sau mai putin avid de apa.

Apa intra in componenta organelor noastre, a tesuturilor si a diferitelor fluide din corp (limfa, sange). Daca suntem deshidratati, toxinele din organism nu se elimina atat de bine, creste riscul de infectii urinare si, ca si cum nu ar fi de ajuns, performantele noastre intelectuale si fizice scad. Chiar si pielea isi pierde stralucirea si capata o nuanta inchisa. Acordati atentie in mod special apelor bogate in calciu, daca nu consumati prea multe lactate si celor bogate in magneziu, daca nu consumat prea multe alimente complete sau leguminoase. In schimb, daca aveti tendinta de a va umfla, alegeti apele sarace in sodium si slab mineralizate.

Beti apa chiar daca nu va este sete! Senzatia de sete survine abia atunci cand exista o mare lipsa in organism. Asadar, cel mai bine este sa i-o luati inainte, mai ales in perioadele de stres, cand corpul, suprasolicitat, o cere. El absoarbe, efectiv, rezervele noastre de elemente nutritive si fabrica si mai multe deseuri. Este de preferat o apa care contine minerale indispensabile (magneziu, calciu, potasiu). Beti cu inghitituri mici, pe tot parcursul zilei. Contrar celor ce se spun, puteti bea apa in timp ce mancati, pentru ca acest lucru nu impiedica digestia. Dar pentru a avea tot necesarul, trebuie sa beti si intre mese, dimineata si seara fiind momentele cand apa este asimilata cel mai bine.

ETICHETA SUB LUPA:

  • Diferenta dintre apa minerala si apa de izvor consta in compozitia lor. Prima prezinta o mineralizare stabila, cealalta – nu.
  • Schimbati mereu sortimentul de apa minerala pentru a varia aportul de minerale si pentru a evita excesele de sodiu, calciu, etc.
  • Daca vreti sa ramaneti fidele unui anumit tip de apa, alegeti una slab mineralizata, pentru ca nu prezinta niciun pericol.

Ultimile din

Mergi la SUS