Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Alimentele indispensabile pentru o viaţă sănătoasă

in Regim alimentar de
horacredit.ro/

Despre cum să avem o viaţă sănătoasă şi cumpătată se vorbeşte din ce în ce mai mult şi din ce în ce mai des. Cu toate acestea, poate fi destul de complicat de realizat, dat fiind ritmul alert al vieţii de zi cu zi şi tentaţiile la orice pas, să ai o alimentaţie echilibrată. Dacă îţi doreşti  o alimentaţie echilibrată, acest articol vine în întâmpinarea ta cu sfaturi practice, gata de aplicat.

Cum să ai o alimentaţie echilibrată: grupe alimentare ce nu ar trebui să îţi lipsească din dietă

Una dintre cele mai comune dorinţe ale oamenilor atunci când vine vorba despre rezoluţiile pentru noul an este o alimentaţie mai sănătoasă. Însă pentru o alimentaţie sănătoasă, care să ofere organismului toţi nutrienţii de care are nevoie pentru a susţine un stil de viaţă activ, ai nevoie de diversitate. Iar asta înseamnă să ai prezente în mod constant în frigider câteva tipuri de alimente. Iată care sunt ele:

Legume şi fructe

Când ne gândim la carbohidraţi, majoritatea noastră ne gândim la ceva ce trebuie consumat puţin şi rar, la prăjituri, paste sau cartofi prăjiţi, adică exact lucrurile care am fost învăţaţi că sunt rele. Cu toate acestea, însă, carbohidraţii se găsesc din belşug în mare parte din legume şi fructe, fiind cei care furnizează combustibilul preferat al organismului uman, glucidele. Pentru energie din surse sănătoase, o dietă bogată în legume şi fructe este cel mai bun lucru pe care îl poţi oferi corpului tău.

Lactate

O altă grupă de alimente esenţială pentru un corp sănătos sunt lactatele. Acestea oferă calciul necesar bunei funcţionări a sistemelor osos şi muscular, fiind esenţiale pentru o viaţă echilibrată. Pentru a alege produse de calitate, atunci când consulţi gama de lapte şi brânzeturi de la Auchan.ro asigură-te că produsul pe care îl alegi are mai multe proteine decât grăsimi per 100g, pentru a avea siguranţa unui produs superior calitativ.

Carne

Pentru o viaţă sănătoasă nu pot lipsi proteinele, grăsimile şi aminoacizii. Iar proteinele de calitate superioară sunt, conform studiilor medicale, cele de origine animală. Include moderat carne de bună calitate în alimentaţia ta, pentru o musculatură şi un sistem nervos care să funcţioneze mereu în parametri optimi. Cu toate acestea, chiar dacă poate fi tentant, evită excesul de carne. Deşi o parte importantă a unei vieţi sănătoase, şi chiar una bună la gust, şi consumul de carne în exces poate duce la complicaţii pe termen lung.

Fibre

Dacă îţi doreşti o dietă echilibrată, atunci fibrele vegetale sunt o parte pe care trebuie să o iei neapărat în calcul. Prezente în cereale, fructe uscate, dar şi coaja fructelor şi legumelor, fibrele vegetale sunt esenţiale pentru un tranzit intestinal şi o digestie mai bune.

Apă

Da, poate suna simplist, dar cel mai simplu mod prin care poţi duce o viaţă mai sănătoasă este să bei mai multă apă. Aflată la baza tuturor proceselor celulare din organism, apa este indispensabilă bunei funcţionări a corpului.

Pentru a îţi îndeplini obiectivul unei diete mai sănătoase, începe cu paşi mici, constanţi, şi acordă importanţă detaliilor. Poate nu pare, însă pe termen lung un pahar de apă în plus sau un măr în locul a ceva dulce chiar vor face diferenţa.

horacredit.ro/

Ultimile din

Mergi la SUS