Dacă vrei să începi procesul de diversificare și cauți o suzeta fructe care să fie calitativă și bebe friendly, în acest articol găsești sfaturi care să te ajute să faci cea mai bună alegere.Viața cu un bebeluș este captivantă și te pune față în față cu atât de multe informații, încât deseori te suprinzi chiar și pe tine. Dacă ai cântărit argumente pro și contra, ai decis că suzeta este o decizie bună pentru bebeluș, dar încă ai o mulțime de întrebări, vei găsi răspunsuri utile în acest articol.
În primul rând, ia în calcul că suzeta este o metodă de calmare pentru bebeluși, o modalitate de confort. Suzeta fructe este o suzetă special creată care te ajută să-i dai celui mic mâncare, fără să existe riscul de înec.
Când e bine să-i dai celui mic suzeta
Academia Americană de Pediatrie spune că poți să-i dai celui mic suzeta după ce știe să se hrănească bine la sân.
Totuși, tot Academia recomandă să amâni suzeta până când stabilești ce metodă și tipar de hrănire are bebelușul, ca să nu intervii în propria sa modalitate de hrănire.
În perioada diversificării, o metodă facilă de a-l învăța pe copil cu diferite gusturi sau texturi este suzeta pentru fructe.
Înainte de a cumpăra-o , uite ce lucruri trebuie să știi:
Suzeta nu este un înlocuitor pentru masă. Dacă bebelușul este alăptat la sân regulat, e recomandat să respecți orele de masă. Nu îi da suzeta atunci când ar trebui să mănânce, pentru că ea are rol de a satisface nevoia de a suge.
Nu forța copilul să ia suzeta. Aceasta are scopul de a-i oferi copilului confort, atunci când simte nevoia să sugă.
Nu lega suzeta de copil. Siguranța rămâne pe primul loc, așa că evită să legi suzeta de gât, mânuțe sau de pat. Poți lua o suzetă cu lănțișor sau protecție. Le găsești pe PapaBebe
Nu pune zahăr sau miere pe suzetă. Îndulcitorii de acest tip strică alimentația copilului, ducând în timp la deteriorarea dinților. În plus, studiile arată că dacă îi dai copilului zahăr în primele luni de viață, șansele ca acesta să devină obez în adolescență cresc considerabil.
Suzeta fructe – când este potrivită pentru cel mic
Suzetele pentru fructe sunt o ideee excelentă dacă ai început diversificarea și cauți o metodă să-i dai bebelușului gustările de peste zi.
Esențială în procesul de diversificare, suzetele pentru fructe au forme și mărimi diferite. Cu ajutorul lor, îi dai celui mic satisfacția de a se hrăni singur, în deplină siguranță. Bebelușul poate explora gustul alimentelor introduse în alimentație, fără să existe riscul de a se îneca.
Cum să alegi o suzetă pentru fructe
Atunci când cauți o astfel de suzetă pentru bebeluș, ia în calcul următorii factori:
Siguranța. Suzeta pentru fructe trebuie să fie confecționată dintr-un material sigur pentru bebeluș, preferabil silicon alimentar moale. Este important să nu aibă părți care se dezlipesc sau care pot fi înghițite.
Practicabilitatea. Suzetele pentru fructe trebuie să se asambleze și să se dezasambleze ușor.
Forma. O formă atractivă și drăgălașă va fi pe placul copilului. Sunt șanse mai mari să accepte suzeta dacă aceasta îi atrage atenția.
Partea bună la aceste suzete e că sunt foarte practice. Pe site-ul papabebe.ro găsești mai multe modele, forme și culori de suzete pentru fructe. Toate întrunesc caracteristicile de siguranță. Se asamblează ușor, sunt sigure pentru bebeluș și le poți lua cu tine oriunde, chiar și în călătorii.
Mai mult, sunt confecționate din silicon alimentar moale, de înaltă calitate.
Sunt foarte utile și în ieșirile mai lungi la plimbare sau atunci când vrei să-i dai o gustare rapidă. Fiind în forme și culori diferite, suzetele sunt atractive pentru cei mici, dar și ușor de manevrat datorită mânerelor jucăușe.
Ele pot fi curățate cu ușurință sub jetul de apă și apoi sterilizate. În funcție de nevoile bebelușului tău, găsești suzete fructe și cu 3 tipuri de tetină: una potrivită pentru bebelușii în vârstă de 4-6 luni, una pentru 6-9 luni sau pentru 9 luni+.
Ca să faci alegerea potrivită pentru tine, găsești aici un link către suzetele pentru fructe disponibile pe papabebe.ro: https://papabebe.ro/collections/suzete-si-jucarii-dentitie