Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

5 idei pentru amenajarea inteligentă a unui apartament

in Diverse de

Apartamentele, pot părea deseori neîncăpătoare și îți pot da senzația că ai nevoie de mai mult spațiu. De aceea, modul în care îți amenajezi locuința, de la destinația încăperilor până la cele mai mici detalii decorative, îți va crea senzația de spațialitate și te va face să te simți mult mai confortabil în propriul tău apartament. Mai mult, prin decorarea locuinței după propriile gusturi îți vei crea un spațiu care îți va reflecta personalitatea și, de cele mai multe ori, îți va influența starea de spirit. 

Iată 5 idei prin care îți poți amenaja spațiul din apartamentul tău

  1. Utilizează culori cât mai deschise 

Nu este  nimic nou în faptul că folosirea culorilor deschise, alături de lumină, ajută la crearea senzației de spațiu. Pentru zonele în care petreci cel mai mult timp, poți zugrăvi cu nuanțe de nude, galben sau alb, însă pentru dormitor poți să alegi culori închise deoarece acestea te vor ajuta să ai un somn cât mai liniștit. Mai mult, te poți orienta și după semnificația atribuită fiecărei culori: galben – optimism, albastru – pace, roșu – energie, bej – calm.

  1. Folosește mobilier multifuncțional

De regulă, încăperile din apartamente pot servi mai multor utilizări: livingul poate fi și dormitor, poate fi de tipul „open space” sau bucătăria poate să țină loc și de birou. De aceea, să îți amenajezi apartamentul folosind mobilă multifuncțională poate fi un avantaj. Alege să achiziționezi o canapea care poate fi extinsă la nevoie, iar în locul mesei tradiționale de luat cina care ocupă mult mai mult spațiu, poți opta către obiecte de mobilier rabatabil. La momentul actual, piața oferă o gamă variată de mobilă multifuncțională care îți poate optimiza spațiu din locuință. 

  1. Utilizează fiecare încăpere din apartamentul tău

Odată ce știi cum va arăta apartamentul tău, va trebui să te asiguri că încăperile sunt utilizate la potențialul lor maxim. Camera cea mai spațioasă va fi destinată livingului, fiind și zona în care îți vei petrece cel mai mult timp, iar camera cea mai luminoasă poate fi destinată biroului. În cazul în care apartamentul tău este dotat și cu o a doua baie, poți muta masina de spălat rufe de la Ideall.ro și uscătorul în aceasta, astfel încât baia principală să fie mult mai spațioasă. 

  1. Adaugă un strop de personalitate

Fie că vorbim de lucruri care îți stârnesc amintirile, fie că vorbim de obiecte decorative achiziționate pentru că îți plac, acestea te vor ajuta să dai o notă de personalitate locuinței tale. Poți să folosești ghirlandele luminoase pentru a crea un spațiu cozy în living, alături de câteva pernuțe colorate sau de o pătură sau poți să accesorizezi spațiile cu câteva covorașe tradiționale lucrate manual. Important este ca apartamentul să te reprezinte. 

  1. Include plantele în locuința ta

Natura are multiple beneficii, motiv pentru care să-ți creezi un colț verde în apartament te va ajuta să îți menții o stare de spirit bună. Dacă apartamentul tău nu dispune de foarte mult spațiu, poți să apelezi la etajere suspendate pentru a-ți pune ghivecele sau la plante ce pot rezista indiferent de temperatură și pot fi depozitate pe balcon. 

Amenajarea unui apartament presupune un plan bine stabilit, precum și timp investit în căutări și idei pentru decorațiuni. De aceea e important ca înainte de a începe achizițiile să știi exact cum îți dorești să arate fiecare cameră în parte și cum îți vei optimiza spațiul. 

Ultimile din

Mergi la SUS