Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

3 servicii utile oferite transportatorilor de o societate de management auto

in Diverse de

Transporturile de marfuri rutiere reprezinta o latura importanta a economiei in Uniunea Europeana, acestea fiind utilizate in mod intens pentru efectuarea de schimburi comerciale de orice natura. Alimentele, marfurile industriale si materiile prime sunt transportate dintr-un colt in altul al Uniunii, pe autostrazi si sosele. In aceasta activitate sunt implicate numeroase firme de transport din Romania, activitatea fiind profitabila in cele mai multe cazuri. 

Complexitatea domeniului transportului rutier, in special cel extern, face ca managementul firmelor sa fie destul de dificil, avand in vedere diversitatea legislativa a tarilor pe care soferii de camioane sunt obligati sa le tranziteze. Pentru o mai buna organizare a firmelor din acest domeniu, o solutie viabila este apelarea la o societate de management auto, care poate sa ofere o serie de servicii extrem de utile. Apelarea la o astfel de societate reprezinta o sansa reala de crestere a profitului prin eliminarea unor costuri, recuperarea unor taxe platite si organizarea mai corecta a transporturilor. 

Iata trei servicii de folos transportatorilor oferite de o societate de management auto!

  1. Taxa pe valoarea adaugata (TVA) este o taxa incasata in toate statele Uniunii Europene, procentul acesteia situandu-se intre 15 si 27% din valoarea totala a platilor pentru diverse achizitii. In cazul TVA-ului extern platit in tarile Uniunii Europene si in Marea Britanie exista posibilitatea recuperarii sale in cazul in care platile transportatorilor sunt facute in interes de serviciu. De cele mai multe ori, din cauza complexitatii legislatiei si a birocratiei stufoase majoritatea transportatorilor renunta la recuperarea sumelor de bani, ceea ce este o greseala costisitoare. Prin apelarea la o firma de management auto recuperarea TVA-ului extern devine o operatiune simpla. In plus, sumele platite pentru combustibili si aditivi, cazare, restaurant, taxe de drum si parcare, reparatii si intretinere auto vor fi mai mici prin recuperarea procentului platit pentru TVA;
  2. Monitorizarea GPS a flotei de transport este un alt serviciu ce poate oferi avantaje sensibile. Beneficiile sunt obtinute prin montarea pe fiecare vehicul a unui sistem de monitorizare ce trimite date catre o platforma specializata. Aceasta platforma proceseaza datele si prezinta persoanelor interesate rapoarte pentru analiza cu privire la pozitia vehiculului, viteza lui, consumul de combustibil si eficienta stilului de condus. Aceste date pot fi utilizate pentru optimizarea activitatii flotei, datele fiind disponibile non-stop, pe orice dispozitiv conectat la Internet;
  3. Plata taxelor de drum este, de multe ori, o neplacere pentru transportatori, tarile Uniunii Europene avand in aceasta privinta reguli diverse, uneori greu de indeplinit. O societate de management auto poate prelua aceasta indatorire, realizand in mod automat si corect plata tuturor taxelor de drum, fara a fi necesara interventia vreunui operator uman. Prin acest serviciu este eliminat total pericolul primirii unor amenzi pentru neplata taxelor din tarile Uniunii Europene.

In concluzie, firmele de transport auto isi pot organiza mult mai eficient activitatea prin apelarea la o societate de management auto, care le poate oferi o serie de servicii extrem de utile luandu-le din grija intocmirii unor acte complexe si dandu-le o sansa in plus pentru obtinerea unui profit substantial. 

Ultimile din

Mergi la SUS