Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Depășirea momentelor dificile: iată 3 sfaturi de care să ții cont pentru a trece mai ușor prin perioadele mai puțin plăcute din viață

in Diverse de

Fără îndoială, viața este minunată și merită trăită din plin, însă, la fel cum pentru a aprecia liniștea trebuie să fi auzit zgomotul, tot așa și pentru a aprecia pe deplin momentele frumoase din viață trebuie să fi trecut printr-o serie de încercări. Fiecare are scrise în stele câteva perioade mai puțin fericite, prin care va fi nevoit să treacă.

Este important să știi cum să nu te lași doborât de evenimentele neplăcute și de perioadele în care pur și simplu pare că nimic nu merge bine. Care sunt secretele oamenilor care găsesc energia de a merge mai departe?

Descoperă, în cele ce urmează, 3 sfaturi pe care merită să le iei în considerare dacă treci printr-o perioadă nefastă și nu vrei să-ți pierzi complet echilibrul:

  • Extrage cât mai multe învățăminte din experiențele trăite

Un prim sfat demn de luat în seamă este acela de a încerca să înveți câte ceva din fiecare întâmplare neplăcută din viața ta. Fie că te confrunți cu un divorț, că ai fost concediat sau că cineva drag ție s-a stins recent din viață, din oricare dintre necazurile cu care te confrunți poți învăța câte ceva. Concentrează-te, oricât ar părea de greu, pe partea utilă a perioadei prin care treci și descoperă-te, înțelege-ți și analizează-ți emoțiile. Găsește metode de manevrare a stărilor cu care nu te-ai mai confruntat, învață ce greșeli să nu mai faci în viitor. Făcând tot posibilul să te îndepărtezi de nucleul dureros al problemei și să-ți îndrepți privirea către aspecte mai ușor de tolerat, vei depăși, până la urmă, etapa dificilă din viața ta fără a suferi extrem de tare.

  • Ia-te mai ușor și acordă-ți mai multă libertate

Cu toții au zile în care pur și simplu nu se simt în stare să-și ducă mai departe visurile, iar acest lucru este absolut normal. Este important ca în astfel de zile să nu te condamni pentru micile abateri de la căile pe care ai decis să  mergi în trecut. Permite-ți să fumezi, chiar dacă ai afirmat că te vei lăsa, gustă din ciocolata aceea, chiar dacă ești la dietă. 

Pentru a nu simți că te îndepărtezi prea tare de promisiunile pe care le-ai făcut, alege variante alternative ale viciilor pe care ți le permiți. Dacă obișnuiai să fumezi țigări clasice, încearcă acum țigara electronică. Poți găsi multe variante de nicotină lichidă care să-ți satisfacă simultan și nevoia de fumat, dar și impresia că nu ai revenit la viciile de care ai promis să te desparți. Tot astfel, nu consuma băuturi alcoolice seci, curate. Alege mixuri care să te ducă mai degrabă cu gândul la un cocktail sau a unui suc puțin alcoolizat. Ideea este de a te împăca pe tine cu sinele și de a-ți da, simultan, ceva mai multă libertate decât în mod obișnuit.

  •  Cere și acceptă ajutor din partea celor din jur

Un ultim aspect important este acela de a cere și de a accepta ajutorul din partea celor dragi. Este greu pentru oricine să se simtă slab, în nevoie. Orgoliile au întotdeauna ceva de zis în această situație, însă încearcă să nu asculți. Uneori, norii negri dispar mult mai repede atunci când ai un umăr pe care să plângi și o mână care să te tragă din fața necazului. Acceptă că fiecare om are momentele sale de slăbiciune și că, în realitate, este o mare virtute să poți să te arăți vulnerabil în fața lumii. 

Probleme și necazuri sunt și vor mai fi până la sfârșitul lumii. Important este să știi cum să le primești în viața ta și cum să le faci față fără a renunța!


Ultimile din

FALSIFICAREA CĂRNII

Sub denumirea de carne se înțelege partea comestibilă a animalelor, a păsărilor,
Mergi la SUS