Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Vremea se schimbă RADICAL. PROGNOZA METEO până duminică

in ExtraNews
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Joi, vremea se raceste. Va ninge trecator prin sud si est, iar vantul va sufla mai tare in estul tarii. Maximele vor fi intre minus 8 si 3 grade, iar la noapte gerul cuprinde aproape toata tara. In depresiuni, temperaturile ajung la minus 27 grade, informeaza  stirileprotv.ro

Vedem cum va arata vremea in fiecare regiune si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Aici gasim vreme rece, innorari, conditii de ceata si fulguiala. Temperaturile scad, vantul sporeste senzatia de frig, iar peste noapte va fi ger.

Se raceste si in Moldova sudica si in nordul Munteniei. La pranz vor fi minus 3 grade, iar noaptea va fi geroasa, cu minime de minus 13. Vantul va sufla destul de intens. In nordul Moldovei si in Bucovina va fi soare, dar foarte frig. Vantul ramane intens, asa ca temperaturile resimtite vor fi mai scazute decat cele din termometre. Peste noapte se vor inregistra minus 15-16 grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim soare si temperaturi scazute. Dimineata apar ceata si chiciura, la amiaza vor fi minus 3 grade, iar noaptea ne-aduce un ger patrunzator: se vor atinge si minus 18 grade in zona.

In tinuturile vestice asteptam vreme frumoasa, dupa ce se risipeste ceata matinala. Temperaturile, mai ridicate decat in celelate zone, ajung pe la 1-2 grade, cu plus. In centrul Romaniei: ceata dimineata, cer curat si temperaturi foarte scazute pe timpul zilei. La noapte va fi ger naprasnic: minus 20 de grade, iar la Miercurea Ciuc se vor atinge minus 27 de grade.

In sud-vestul tarii, norii apar in treacat si ar putea sa cada cativa fulgi. Ceata si chiciura persista dimineata, iar noaptea va fi geroasa si pe aici.

In regiunile sudice se face mai frig decat ieri. E posibil sa mai fulguiasca, iar dimineata se poate forma ceata. Noaptea ne-aduce vreme geroasa. In Bucuresti va fi frig, iar norii se imprastie. Se inteteste si vantul, maxima ajunge la minus 3 grade, minima pe la minus 11 grade.

La munte se raceste si mai tare; peste noapte se anunta un ger naprasnic. O sa ninga slab in Muntii Banatului si prin Carpatii Meridionali, iar vantul va mai avea unele porniri in zonele de creasta. Pe vai si in depresiuni apare ceata, asociata cu chiciura.

PROGNOZA METEO PANA DUMINICA

Joi avem soare in nord si cativa fulgi prin sud. La campie, ceata persista cateva ore, dimineata. Vineri, tot vreme foarte rece, geroasa dimineata; innorari apar in est, temporar in centru si sud, pe unde persista ceata; cer senin in jumatatea vestica.

Si sambata va fi vreme rece, chiar geroasa in prima parte a zilei prin centru si sud. In est o sa ninga slab dimineata, in rest vreme schimbatoare. Duminica: vreme mohorata in sud si est, soare prin centru si vest. Gerul mai poate persista pe zone din sud si centru, dar temperaturile urca usor.

In Bucuresti, joi se face si mai frig. Vom avea innorari, conditii de ninsoare slaba dimineata si o maxima de minus 3 grade. Urmeaza o noapte geroasa, cu o minima in jur de minus 11 grade. Vineri: ger dimineata si foarte frig pe timpul zilei. Norii vor fi numerosi; ar putea sa apara ceata, iar la amiaza se vor inregistra minus 4 grade. Maine noapte temperatura coboara pana la minus 9 grade. Sambata se incalzese usor, insa vom avea tot vreme rece pentru aceasta data. Maxima se opreste sub limita inghetului si atmosfera se mentine mohorata toata ziua. Duminica: inca o zi rece, cu cer noros. Vantul devine activ. La pranz termometrele vor indica minus 1 grad, iar in noaptea de duminica spre luni se vor inregistra in jur de minus 7 grade.

La munte, joi se raceste si mai tare; iar la noapte se anunta un ger naprasnic. O sa ninga slab in Muntii Banatului si prin Carpatii Meridionali, iar vantul va mai avea unele porniri in zonele de creasta. Pe vai si in depresiuni sunt sansa sa apara ceata, asociata cu chiciura. Vineri: vreme geroasa o buna parte a zilei; innorari si fulguieli trecatoare. Vantul continua sa sufle mai tare, la altitudini mari, iar pe vai si in depresiuni revin condiiile de ceata si chiciura.

Sambata: tot vreme rece, cu ger in orele diminetii. E posibil sa mai cada cativa fulgi de zapada, mai ales in zona Orientalilor.

Duminica avem din nou ger dimineata si noaptea, dar peste zi temperaturile cresc usor. Atmosfera se anunta insorita; vantul nu pune probleme; doar pe vai si in depresiuni s-ar putea forma ceata.

Sursa: stirileprotv.ro


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS