Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Vrei un sistem de irigare potrivit pentru grădina ta? Iată care sunt avantajele

in Diverse de

Îngrijirea grădinii poate să îţi ocupe foarte mult timp şi să devină chiar obositoare, însă există mici elemente ajutătoare prin care poţi să faci acest lucru într-un mod mai eficient. Dacă îţi doreşti să instalezi un sistem de irigare pentru grădina ta şi nu ştii exact cu ce să începi, ar trebui să ştii că există mai multe criterii de care să ţii cont atunci când iei această decizie. 

Uite câteva dintre avantaje: 

Economisirea timpului – în funcţie de dimensiunile grădinii, udarea plantelor poate varia de la câteva minute, la câteva zeci de minute. Dacă acest proces devine o rutină neplăcută şi obositoare, atunci, implementarea unui sistem de irigaţii poate fi soluţia cea mai bună pentru a rezolva această problemă.

Distribuirea unei cantităţi uniforme – în funcţie de tipul de irigare pe care îl alegi (de suprafaţă, subterană sau prin picurare) poţi pune adiţional şi un programator, pe care să îl setezi în funcţie de propriile nevoi. De asemenea, pentru a evita risipa de apă şi udarea excesivă a plantelor, există posibilitatea de a monta şi un senzor de ploaie şi umiditate, care să păstreze un nivel optim de apă în sol. 

Costuri minime – în funcţie de tipul de sistem pe care îl alegi costurile pot varia, depinde mult şi de suprafaţa pe care doreşti să o acoperi. Poţi găsi kituri care să includă toate elementele necesare instalării (acestea sunt mai accesibile) sau poţi căuta singur piesele de care ai nevoie pe site-uri care se ocupă cu acest tip de produse sau chiar la un magazin de instalaţii sanitare cum este Shop-einstal.ro. Tot în categoria costuri ar fi de menționat şi faptul că un asemenea sistem te poate ajuta la economisirea cantităţii de apă consumată, tocmai pentru că reuşeşte să distribuie şi să dozeze în mod egal apa pe suprafața existentă.

Instalare rapidă – timpul de instalare este diferit pentru fiecare tip de sistem. Cel mai rapid ar fi cel de suprafaţă, care implică doar montarea a câteva furtune racordate la o pompă, în timp ce pentru varianta subterană va fi nevoie de câteva săpături pentru amplasarea unor ţevi pe toată lungimea suprafeţei dorite. Însă, oricare ar fi opţiunea ta zi trebuie să te asiguri că presiunea apei este la cote optime, iar dacă întâmpini probleme la acest capitol ar fi bine să vezi ce cauze şi soluţii pentru presiunea la apă există şi care se pot aplica în situaţia ta. 

Posibilitatea fertirigării – această tehnică presupune alimentarea apei şi a îngrășămintelor concomitent prin sistemul de irigaţii. Astfel, poţi să oferi plantelor tale îngrăşământ şi apă în acelaşi timp, lucru care va duce la grăbirea procesului de producţie şi chiar la creşterea cantităţilor finale obţinute. De reţinut însă este faptul că această tehnică nu se pliază pe orice sistem de irigare, aşa că ar trebui să cauţi înainte să achiziţionezi unul pentru a verifica în ce măsură se potriveşte cu dorinţele şi nevoile tale.

Aşadar, dacă vrei o udare uniformă, rapidă şi uşoară a plantelor, poţi alege sistemul de irigare potrivit nevoilor grădinii tale şi poţi profita din plin de avantajele cu care vine acest tip de produs. El îţi poate uşura munca şi poate contribui chiar la îmbunătăţirea culturii tale de plante, fiind o investiţie utilă.

Ultimile din

Mergi la SUS