Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

VIDEO: Prima bibliotecă de gheață din lume, amenajată pe lacul Baikal Prima bibliotecă de gheață din lume, amenajată pe Lacul Baikal

in Curiozitati de

Prima bibliotecă de gheață din lume a fost amenajată pe marginea lacului Baikal din Rusia. Structura este un labirint format din peste 200 de tone de blocuri de gheață turnate în pereți, pe care au fost gravate speranțele și visurile a peste 1.000 de persoane de pe întreaga planetă.

Proiectul extrem de creativ a fost inaugurat în data de 4 februarie și este rezultatul unei idei lansate de biroul local de turism. Șeful de proiect a declarat pentru presa locală că biblioteca de gheață a luat viață pentru prima dată anul trecut, când a cerut oamenilor să trimită dorințele lor. În scurt timp, proiectul a început să primească citate de la oameni din întreaga lume, iar acum autoritățile din zonă vor să se folosească de aceast prilej pentru a atrage în zonă cât mai mulți turiști.

Colecția de visuri Până în prezent, în pereții de gheață au fost sculptate mai mult de 1.000 de gravuri, iar expresiile alcătuiesc 420 de “cărți”. La realizarea frazelor au contribuit oameni din întreaga lume, care au transmis ce cuvinte doresc să fie gravate în gheață. Dorințele au fost scrise în diferite limbi, inclusiv în engleză, chineză, cooreană sau rusă. Cu toate că structura de gheața este o frumoasă declarație de iubire a comunității locale față de literatură, se preconizeacă că biblioteca de pe lacul Baikal va rezista cel mult până în luna aprilie, când vremea se va încălzi iar blocurile de de gheață se vor topi. Însă vizitatorii sunt optimiști și spun că, odată cu topirea gheţii, la primăvară, visurile lor vor deveni realitate.

Dacă vrei ca și dorințele tale să fie gravate în biblioteca de gheața de pe Lacul Baikal, poți trimite un text în secțiunea specială a site-ului http://www.xn--90aauaba0bvcdj1i7b.xn--p1ai/ (atenție, site-ul este în limba rusă).


Sursa: vocea.biz

Ultimile din

Mergi la SUS