Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Victor Ponta vrea să luăm arme numai de la americani!

in Extern/ExtraNews/Politic de

   „În stilul nostru de băscălie (la care categoric putem fi campioni mondiali) unii ar putea spune că e clar că nu ne trebuie corvetele pe care Cioloş dorea să le cumpere la preţ dublu din Olanda şi nici transportoarele blindate pe care nişte şmecheri suspuşi şi transpartinici tot ne împing să le luam din Germania, de parcă ne pregătim iar pentru Al Doilea Război Mondial sau vrem neapărat să oferim ţinte de antrenament pentru rachetele şi aviatia altora”,spune fostul premier Victor Ponta într-o postare pe facebook, în care solicită ca România să facă achiziţii de tehnică militară doar de la Statele Unite.

El mai spune că „singurul nostru aliat militar care poate să şi livreze securitate (vorbesc de SUA) aşteaptă mai mult de atat. Promisiunile Presedintelui şi ale Guvernului (normale) ca şi ale unor lideri politici (cam ridicole) care vor să se arate că ei decid sau fac concurs de proamericanism nu sunt suficiente”.

   Ponta mai e de părere că trebuiesc luate de către Guvern şi Consiliul Superm de Apărare a Ţării, şi apoi votate in Parlament) două decizii majore: achiziţionarea de tehnică militară doar din SUA „pentru că nu suntem nici bogati ca Arabia Saudita şi nici nechibzuiti ca Grecia, să luăm de la toti” şi cumpărarea unei a doua escadrile de avioane F16 plus ceva rachete antiaeriene „Patriot”, „ca să contăm in Secolul 21, nu în războaie care nu vor mai exista decât în cărţile de istorie„.

   „Asta înseamnă gândire strategică şi decizii în interes naţional. Altfel vom continua să mutăm steagurile la conferinţele de presă şi să scufundăm nave ruseşti cu vapoare cu oi!„, spune Ponta care il mai acuză, în aceeaşi postare, pe ministrul Apărării că „bate câmpii spunând că va cumpara şi avioane, şi nave, şi tancuri şi orice este intrebat – şi din SUA, şi din Europa şi cred că şi de pe Marte, fără să semneze nici măcar un Memorandum de intelegere„. (foto: pagina facebook Victor Ponta)


Ultimile din

Mergi la SUS