Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Un caporal din Armata României, cetăţean de onoare al Craiovei!

in Diverse/ExtraNews de

   Caporalul Marius-Cristian Cănuci a primit titlul de „Cetățean de Onoare” al Municipiului Craiova, în cadrul unei şedinţe solemne care a avut loc la sediul Filarmonicii Oltenia din localitate.

   În anul 2009, la absolvirea cursurilor de formare a soldaților gradați profesioniști ale Școlii de Aplicație pentru Unități Sprijin de Luptă “General Eremia Grigorescu” din Sibiu, caporalul Marius-Cristian Cănuci a fost încadrat la Batalionul 20 Infanterie „Dolj”. Aici, alături de camarazii săi, a participat la două misiuni internaționale în provincia Zabul din Afganistan, în perioadele decembrie 2010 – iulie 2011 și ianuarie – iunie 2014.

   Pe 30 martie 2014, a fost implicat într-un atac cu mașină capcană asupra unei patrule românești care executa o misiune în comun cu forţele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operaţională înaintată Mescall”. În atac, un coleg și-a pierdut viața în timp ce el și alți doi au fost grav răniți.

   Cănuci a fost decorat cu Emblema de merit “În Slujba Păcii” clasa a III-a pentru că a reușit să salveze viața unui camarad în acest atac cu mașină capcană.

   Pentru întreaga activitate în serviciul militar, pentru curajul, sacrificiul și devotamentul demonstrate față de națiune și comunitate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 215/2001, republicată, privind administrația publică locală, Prtimăria Municipiului Craiova I-a acordat titlul de Cetățean de Onoare. (foto: pagina facebook a Ministerului Apărării Naţionale)

Ultimile din

Mergi la SUS