Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Un brutar român nu a stat cu mâinile în sân în timpul atacului terorist de sâmbătă din Londra. Cu o navetă bine aruncată a scos din joc un terorist

in Extern/ExtraNews de

 Sâmbătă seara în jurul orelor 22, o mașină a lovit trecătorii pe London Bridge și trei indivizi înarmați cu cuțite au atacat mulțimea. O seară plăcută de sfârșit de săptămână s-a transformat  într-o scenă dramatică în care au murit 7 oameni și în care au fost răniți 48, dintre aceștia 21 sunt în stare critică. Polițiștii britanici i-au lichidat pe cei 3 agresori.
 În panica creată în zonă, un român a dat dovadă de curaj si cu spirit de luptă, folosind mijloacele de la locul de muncă, a încercat să zică în stilul lui, un NU hotărât terorii și terorismului.
 Florin Morariu este numele brutarului român care pentru cel puțin 20 de oameni a fost un erou. El, a avut curajul să înfrunte doi teroriști și chiar a reușit pe unul dintre ei să-l doboare cu o navetă care în timpuri normale, pașnice, servește la transportul produselor de brutărie, dar care a fost transformată de românul nostru în armă de luptă.
 Într-un interviu pe care l-a acordat reporterilor de la Observator, el spunea:”Trebuia să procedez cumva. Să încerci să te scoți din teama aia. Să poți să ajuți, să faci ceva! Nu m-am gândit să scap eu, să fug, înțelegi?” și că:”Eu am deschis trapa de la brutărie și am luat toți oamenii înăuntru, care erau pe stradă.”
 Romanul i-a cerut unui coleg să îi aducă făcălețul de sub masă, fiind pregătit să lupte cu teroriștii:” Mergi după făcălețul ăla mare. Teroriștii taie lumea pe stradă. Nu se poate fraților, ce se întâmplă aici!”
  Rita Katz, directorul Institutului de Cercetări privind Entităti Teroriste Internaționale (SITE), cu sediul în Statele Unite a transmis: „Rețeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, prin propria agenție de știri, Amaq, atacurile de la Londra”.

Mergi la SUS