Tudor Chirilă, mesaj dur la adresa guvernului Dăncilă: „Când corupţia e dublată de incompetenţă şi inconştienţă, ceasul bombei ticăie asurzitor“

in ExtraNews de

Tudor Chirilă, un critic înverşunat al Guvernului Dăncilă, a scris un nou mesaj, pe pagina personală de Facebook, în care îl critică de această dată pe Darius Vâlcov (41 de ani), consilierul pe probleme economice al premierului. 

Artistul subliniază faptul că România trăieşte sub o bombă cu ceas, din cauza politicienilor corupţi şi incompetenţi.    „Corupţia este fără doar şi poate unul din cele mai grave obstacole care stă în calea unui stat civilizat în care contractul social (eu cetăţean dau nişte bani-eu stat fac nişte lucruri pentru cetăţean) să asigure măcar un trai decent. Însă când corupţia e dublată de incompetenţă şi inconştienţă, ceasul bombei ticăie asurzitor. Este exact ceea ce trăim acum.

În ultima vreme scena a fost acaparată de individul Vâlcov pentru care o caracterizare plastică te duce automat în zona limbajului explicit. Faptul că o ştiinţă complexă şi volatilă ca macroeconomia e confiscată în relaţia cu un prim-ministru debil economic de un asemenea specimen e de o gravitate fără precedent şi fără niciun fel de şansă la o reală previzionare a efectelor“, a scris Chirilă.   

Artistul e de părere că românilor le lipseşte educaţia financiară, iar acest lucru „paralizează orice posibilă reacţie colectivă“.   

„Apoi, lipsa noastră de educaţie financiară paralizează orice posibilă reacţie colectivă. Amuzant este că cei care strigă «nu ne vindem ţara» sunt de fapt primii care încearcă s-o facă. Numai că în viziunea lor cumpărătorul ar trebui să fie altul decât cel căruia clamează că nu vor să i-o vândă. Că în spatele manevrei stă fie rea voinţa, fie incompetenţa, nu prea contează. Răul este gata să fie îndeplinit şi depistarea originii lui nu ne foloseşte la nimic. Sigur contribuţia noastră este consistentă, pentru că atunci când nu înţelegi, e greu să te indignezi“, a conchis cântăreţul.