Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

SUA amenințată cu un atac nuclear de regimul de la Phenian, în cazul că vrea schimbarea acestuia

in Extern/ExtraNews de

Pe fondul tensiunilor din Peninsula Coreeană, care au crescut după ce în data de 4 iulie, Phenianul, a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală, despre care experții spun că ar avea capacitatea de a atinge Alaska sau alte părți ale coastei de vest a SUA, directorul CIA, a făcut săptămâna trecută o aluzie la posibilitatea unei schimbări a regimului nord-coreean.
Mike Pompeo a spus că pentru SUA, lucrul cel mai important de făcut, este”să separe capacitatea nucleară, de persoanele care ar putea avea intenție nucleară”.
Regimul de la Phenian, enervat de declarațiile directorului CIA a spus prin purtătorul de cuvânt al ministrului de Externe, citat de agenția KCNA, că acestea,”reflectă analfabetismul acestuia în privința Republicii Populare Democrate Coreene și este o ilustrare explicită a incompetenței comunității americane de informații”și că:”În cazul în care SUA ar îndrăzni să arate chiar și cel mai mic semnal de încercare de a elimina conducerea noastră supremă, vom efectua un atac nemilos în inima SUA, cu ajutorul puternicului nostru ciocan nuclear, întărit în timp. Remarcile lui Pompeo au întrecut orice limită și este clar că scopul final al administrației Trump este schimbarea regimului”.
Oficialul nord-coreean, referindu-se la președintele Kim Jong-un, a mai precizat că:”Cei precum Pompeo vor experimenta cu amărăciune consecințele catastrofale cauzate de faptul că au îndrăznit să-și arate pumnii către conducerea supremă”.
Se pare că testarea cu succes a rachetei intercontinentale din data de 4 iulie, i-a făcut pe nord-coreeni să devină amenințători și să se „răstească” la o mare putere, așa cum este SUA. Tensiunile din Peninsula Coreeană escaladează și acest lucru reprezintă un pericol pentru întreaga omenire.

Mergi la SUS