Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ministrul transporturilor regretă că s-a ajuns la un protest al instructorilor auto

in Diverse/ExtraNews/Politic de

 Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a solicitat, o întrevedere cu reprezentanții instructorilor auto autorizați, care protestează în fața Guvernului, în încercarea de a detensiona situația actuală. Alături de Gabriel Petrea, ministrul consultării publice și dialogului social, Răzvan Cuc le-a transmis reprezentanților protestatarilor că este vorba de un Ordin elaborat in 2013, care a parcurs toate procedurile legale de transparență decizională și care a fost contestat în instanță în 280 de procese formulate de instructori, procesele fiind pierdute, titrează un comunicat al Ministerului Transporturilor.

   Ministrul Transporturilor a transmis delegației protestatarilor că regretă că sunt în această situație, „dar aceasta este legislația pe care trebuie să o respectăm cu toții, indiferent de categoria profesională. Vă propun să înființăm un Grup de lucru cu experți din cadrul ministerului care alături de instructori și reprezentanți ai școlilor de șoferi să discute, la începutul lunii august (în săptămâna 7 – 11 august), cu toate documentele pe masă, situația dumneavoastră și a tuturor școlilor auto autorizate. Mi-aș dori să putem dialoga, dar fără tensiune și orgolii inutile. Vreau concurență loială, transparentă și vreau aplicarea legii”.

   La rîndul lui, ministrul consultării piublice, Gabriel Petrea le-a declarat celor prezenți că este sigur că există o soluție care să clarifice aceste nemulțumiri. „Important e să avem deschiderea necesară. Haideți să facem fundamentări pe acte, nu pe vorbe. Ne vom revedea în august, când sper sa deblocăm situația”, a mai spus Patrea.

   Ministrul Transporturilor a solicitat înființarea Grupului de lucru din care să facă parte experți din cadrul MT, ARR, scoli de șoferi și reprezentanții instructorilor auto autorizați.

   Instructorii auto autorizați protestează față de Ordinul Ministerului Transporturilor nr. 731 din 2017 și cer abrogarea acestei decizii pe motiv că actul normativ îi obligă pe cei care lucrează ca PFA să îndeplinească condițiile de funcționare ca școală de șoferi, și implicit să-și asume pregătirea unitară a viitorilor conducători auto, de la 1 septembrie a.c., însă ordinul mai sus menționat nu face altceva decât să repună în vigoare OMT 733/2013, care a fost suspendat până la soluționarea definitivă a tuturor acțiunilor prin care s-a solicitat anularea acestuia. (foto: Ministerul Transporturilor)

Ultimile din

Mergi la SUS