Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Trump a scris marți pe Twitter:”U.E este foarte protecționistă cu Statele Unite. STOP!(The E.U. is very protectionist with the U.S. STOP!)”

in Extern/ExtraNews de

Chiar dacă lideri ai țărilor europene și Bruxelles-ul îl acuză pentru o serie de măsuri comerciale pe care le-a luat de când este președinte, Donald Trump, care ne-a obișnuit cu postarea pe platforma Twitter a unor mesaje, marți , a acuzat Uniunea Europeană că are o abordare „protecționistă” față de Statele Unite.
După ce a preluat mandatul, în ianuarie, președintele a abandonat un acord comercial multinațional ambițios, promovat de Barack Obama, Parteneriatul Trans-Pacific, semnat de 12 țări și a declarat că Statele Unite vor încheia doar tranzacții comerciale cu aliați individuali.
În contextul a ceea ce și-a propus, președintele SUA a declarat entuziasmat, marți pe Twitter, că administrația sa „lucrează la o înțelegere comercială majoră” cu Marea Britanie, după Brexit, adăugând: „Ar putea fi foarte mare și foarte atrăgător. Locuri de muncă!”
Theresa May a fost avertizată de Camera Lorzilor printr-un raport întocmit de o comisie, să nu încheie o afacere rapidă, care ar deschide piețele britanice pentru produsele agricole sub-standard, în special carnea de pui spălată cu clor, carnea de vită tratată cu hormoni și alimentele modificate genetic, care sunt permise în SUA.
Și ecologiștii au avertizat că, Regatul Unit, poate să fie forțat să accepte produse de calitate inferioară, tratate cu arome interzise și cu o cantitate crescută de pesticide.

Mergi la SUS