Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Studiu european, a scos la iveala adevarul despre Turnurile Gemene exact la 15 ani de la tragedie. Au fost demolate controlat de..

in ExtraNews de

Un studiu european, a scos la iveala faptul ca in data de 11 septembrie 2001, Gemenele au fost demolate controlat. Studiul a fost realizat de patru fizicieni si a fost publicat in Revista Eurofizica. „Probele arata ca toate cele trei cladiri au fost distruse printr-o demolare controlata.” spun fizicienii.

WND.COM Spune:
“Avand in vedere implicatiile emotionale, este absolut nesecar ca aceasta ipoteza sa faca obiectul unei investigatii cu adevarat stiintifica si impartiala, de catre autoritatile responsabile” au mai adaugat fizicienii.
Steven Jones, profesor de fizica, in cadrul Universitatii din Brigham, Robert Korol, profesor emerit in inginerie fizica, in cadrul Universitatii din Ontario, Anthony Szamboti, inginer proiectant cu peste 25 de ani de experientea si Ted Walter, director executiv in cadrul Architects & Engineers, au condus acest studiu.
Constient de caracterul controversat al raportului, Europhysics a inclus declaratiile unui editor, in numarul din septembrie al anului septembrie 2016: „Aceasta caracteristica este oarecum diferita de articolele noastre obisnuite pur stiintifice, in sensul ca acesta conține unele speculatii. Cu toate acestea, avand in vedere calendarul si importanta problemei, consideram ca această problema este suficient de tehnica si de interesanta pentru a fi citita de catre cititorii nostri. In mod evident, autorii sunt direct raspunzatori pentru continutul acestui articol.
In luna august 2002, Institutul National de Standarde si Tehnologie, din SUA, a lansat ceea ce urma sa fie o investigatie de sase, privind esecul de la 9/11. S-a a constatat faptul ca ambele Turnuri Gemene, precum și 47 de etaje ale World Trade Center Building 7, care nu au fost lovite de avion, s-au prabusit ca urmare a incendiului. Chiar și NIST a constatat ca cele trei cladiri au fost „singurele cazuri de colaps cunoscute, unde incendiile au jucat un rol important.”
“Se poate repeta ,faptul ca incendiile nu au cauzat prabusirea totala a cladirilor de mari dimensiuni, in data de 9/11″, declara cercetatorii. „Am fost martorii unui eveniment fara precedent in data de 11 septembrie 2001? ”
De asemenea, raportul a concluzionat: „Avand in vedere implicatiile emotionale, moral este absolut necesar ca aceasta ipoteza sa facă obiectul unei investigații cu adevarat stiintifica si impartiala de catre autoritatile responsabile.”
Cercetatorii au descoperit si faptul ca „singurul fenomen de natura sa prabuseasca astfel de cladiri, o procedura cunoscuta sub numele de demolare controlata, prin care explozivi sau alte dispozitive sunt folosite pentru a darama o structura, in mod intentionat.”
Ei au mentionat si ca ” La 15 ani dupa eveniment, un numar tot mai mare de arhitecti, ingineri și oameni de stiinta sunt convinsi de aceasta explicatie.”
 
Iata cateva explicatii ale cercetatorilor:
• De obicei, incendiile, nu sunt suficient de fierbinti si nu dureaza destul de mult, pentru a genera suficienta energie pentru a incalzi elementele unei structuri mari. In cazul WTC 7, de exemplu, factorul de siguranță a fost, in general, de 3 sau mai mare. In cazul de fata, 67% din intensitate ar fi trebuit sa se evapore ceea ce ar insemna ca otelul s-ar fi incalzit la aproximativ 660 °
• Majoritatea cladirilor mari au sisteme de incendiu de stingere, care impiedica extinderea unui incendiu de mari dimensiuni.
• Elementele structurale sunt protejate de materiale de ignifugare, care sunt concepute pentru a impiedica atingerea temperaturilor prea ridicate.
• Astfel de structuri au cadre din otel si sunt proiectate pentru a avea sisteme structurale extrem de redundante. Astfel, in cazul in care are loc un incendiu localizat, aceasta nu duce la un colaps disproportionat al intregii structuri. De-a lungul istoriei, sunt cunoscute doar trei structuri din otel, care sa sufere surpari parțiale ca urmare a incendiilor; nici una din ele nu a suferit o prabusire totala. In plus, cladirea este protectata astfel incat sa reziste incarcaturilor generate de alte evenimente extreme- precum cutremurele sau vanturile puternice. de a rezista mereu prezent încărcături de gravitație și incendii ocazionale, înaltă se ridică trebuie să fie proiectate pentru a rezista la încărcături generate în timpul altor evenimente extreme – în special, vanturi puternice și cutremure.
Ei au mentionat: “Prabusirea totală a WTC 7 la ora 5:20 p.m. in data de 9/11 este remarcabila, deoarece a infatisat toate insemnele clare ale unei implozii: cladirea s-a aflat în cadere libera pentru primele 2,25 secunde ale prabusirii, pe o distanta de 32 de metri sau 8 etaje. Tranzitia sa, de la staza la picaj liber a fost brusca, avand loc in aproximativ o jumatate de secunda.
Cladirea s-a prabusit simetric. Scheletul sau din otel a fost aprope in intregime dezmembrat si a ajuns, in cea mai mare parte, in interiorul fundatiei cladirii, in timp ce majoritatea betonului sau a fost pulverizata in particule mici.
In cele din urma, prabusirea a fost rapida, avand loc in mai putin de sapte secunde. Tinand cont de natura prabusirii, orice investigatie care adera la aceasta metoda stiintifica ar fi trebuit sa ia in mod serios in considerare ipoteza detonarii controlate, daca nu chiar sa fi început cu ea. In schimb, NIST (precum şi Federal Emergency Management Agency, care a desfasurat un studiu preliminar investigatiei NIST) a inceput cu concluzia predeterminata ca prabusirea a fost provocata de incendii”.
Investigatiile initiale au notat: “Specificul incendiilor de la WTC 7 si modul in care acestea au provocat prabusirea cladirii raman necunoscute pentru moment. Desi cantitatea totala de combustibil diesel aflat la faţa locului, continea o energie potentiala masiva, exista doar o mica probabilitate pentru ca acest lucru sa se intample”.

Ultimile din

Mergi la SUS