Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Coreea de Nord se confrunta cu inundatii devastatoare. Cel putin 100.000 de oameni au fost evacuati si 395 oameni au murit

in ExtraNews de

Inundatiile din nord-estul Coreii de Nord s-au soldat cu 133 de morti si 395 de disparuti, potrivit unui nou bilant anuntat luni de ONU.

Aproximativ 107.000 de persoane au fost evacuate in urma revarsarii fluviului Tumen, se arata intr-un comunicat al Biroului de Coordonare a Afacerilor Umanitare al ONU (OCHA), citand cifrele nord-coreene. Precedentul bilant de joi era de 60 de morti.

Peste 35.000 de case au suferit pagube majore, dintre care 69% au fost total distruse, potrivit unui comunicat al agentiei ONU. Pe de alta parte, 8.700 de cladiri publice au fost afectate de o crestere a apelor provocate de precipitatiile abundente, relateaza stirileprotv.ro.

Aproximativ 16.000 de hectare agricole au fost inundate si cel putin 140.000 de persoane au nevoie de ajutor de urgenta, potrivit comunicatului.

Duminica agentia oficiala KCNA anuntase ca „zeci de mii de case” si de cladiri publice au fost distruse, precum si numeroase cai ferate, drumuri, linii electrice si uzine. Multe terenuri agricole au fost distruse sau inundate. Potrivit KCNA locuitorii din provincia Hamgyong de Nord, se confrunta cu „mari suferinte”.

Lipsita de infrastructuri si de amenajari adecvate, Coreea de Nord este deosebit de vulnerabila la catastrofele naturale, mai ales la inundatiile din urma deforestarii dealurilor. In 2012, iundatiile au provocat alunecari de teren in urma ploilor torentiale provocand 169 de morti, 400 de disparuti si 212.200 de sinistrati si distrugerea a 650 de km2 de terenuri cultivare, potrivit mass-media nord-coreene.

Ultimile din

Mergi la SUS