Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Guvernul britanic ar putea introduce permise de munca pentru a controla imigratia in Uniunea Europeana

in ExtraNews de

Ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, a declarat ca analizeaza posibilitatea de a introduce permise de munca pentru a controla imigratia din Uniunea Europeana, in conditiile in care majoritatea britanicilor au votat pentru Brexit la referendumul din 23 iunie si a cerut, implicit, reintroducerea controalelor la granite, relateaza Reuters.

Desi negocierile oficiale pentru Brexit nu au inceput inca, Marea Britanie cauta metode de a linisti alegatorii care au votat pentru iesirea din UE pentru ca vor mai putini imigranti si sa puna capat politicii granitelor deschise. Cu toate acestea, autoritatile de la Londra trebuie sa tina cont de faptul ca unele sectoare ale economiei depind de munca straina, potrivit stirilekanald.ro.

„Permisele de munca sunt, cu siguranta, o posibilitate”, a spus Rudd, precizând ca departamentul sau analizeaza diverse sisteme de control al imigratiei, dar nu a luat, deocamdata, nicio decizie.

„Vom cauta (o metoda – n.r.) pentru a obtine ce este mai bun pentru economie, sa reducem numerele, dar sa aparam oamenii care chiar ofera valoare adaugat economiei”
, a explicat oficialul.

Anterior, Guvernul a respins posibilitatea introducerii unui sistem de imigratie bazat pe puncte, propus de sustinatorii campaniei pro-Brexit, in frunte cu actualul ministru britanic de Externe Boris Johnson.

„Chiar nu vreti sa intrebati un fost secretar de interne despre detaliile unui sistem bazat pe puncte. Una dintre intrebari este daca sistemele pe baza de puncte functioneaza sau nu, si asa mai departe. Ceea ce spun este ca vocea poporului britanic a fost foarte clara. Au vrut control in privinta circulatiei oamenilor care au intrat din Uniunea Europeana. Nu vor ca libertatea de circulatie sa continue ca in trecut. Vom oferi acest lucru”
, a subliniat ea.

Ea a refuzat si sa respinga posibilitatea ca Londra sa contribuie cu fonduri la programele UE dupa Brexit, desi banii platiti Bruxelles-ului au reprezentat o parte importanta a dezbaterii pentru referendum.

Ultimile din

Mergi la SUS