Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Strategia anunțată de Donald Trump, de a suplimenta trupele din Afganistan, a fost criticată de Rusia

in Extern/ExtraNews de

Într-un discurs de circa 20 de minute, Trump a prezentat noua strategie legată de Afganistan, anunțând că a renunțat la ideea de a retrage trupe din acea zonă de conflict și a promis o întărire a capacitătii SUA, în scopul de a împiedica talibanii să elimine guvernul de la Kabul.
Președintele american a promis o intensificare a campaniei militare împotriva insurgenților talibani, militanților Stat Islamic și Al-Qaida, care au câștigat teren în zona conflictuală din Afganistan.
Donald Trump a spus:”Nu vrem să construim o națiune din nou. Vrem să ucidem teroriști. Consecințele unei ieșiri rapide din Afganistan sunt atât previzibile, cât și inacceptabile. O retragere grabnică ar crea un vid pe care teroriștii, inclusiv ISIS și Al-Qaida, l-ar umple instantaneu”.
Trump a adăugat că înainte de a ajunge la Casa Albă dorea să retragă trupele din Afganistan, dar a fost convins de către consilierii săi de securitate națională că este necesară întărirea capacității SUA. Trump nu a precizat câte trupe suplimentare vor fi trimise de către Statele Unite.
Planul secretarului Apărării, James Mattis, de a trimite aproximativ 4.000 de militari pentru suplimentarea celor aproximativ 8.400 de militari americani aflați în acest moment în Afganistan, a fost aprobat de președintele american, spun surse oficiale americane.
Noua strategie americană în ceea ce privește conflictul din Afganistan, anunțată de președintele Trump, a fost criticată de Moscova care a arătat că aceasta nu va conduce la schimbări pozitive în acea zonă de conflict.

Mergi la SUS