Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Salariile deputaților cresc cu 800 de lei in timp ce angajaţii din sistemul bugetar pierd între 30 şi 40 la sută din salariu

in Politic de

În timp ce sindicatele se plâng că angajaţii din sistemul bugetar pierd între 30 şi 40 la sută din salariu, ca urmare a aplicării legii salarizării şi a trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat, deputaţii câştigă începând din această lună 800 de lei în plus. Vorbim de deputaţi fără funcţii.

Transferul contribuției de la angajator la angajat îi putea afecta pe parlamentari, asftel că brutul lor a fost indemnizat pentru a nu primi bani mai puțini, ceea ce le-a adus un venit mai mare în net, cu aproape 800 de lei.

Indemnizaţie brută deputat luna decembrie: 13.050 lei

Indemnizaţie brută deputat ianuarie: 17.100 lei

Indemnizaţie netă deputat decembrie: 9.153 lei

Indemnizaţie netă deputat ianuarie: 9.993 lei

Pe de altă parte, aproape 22.000 de bugetari vor avea salarii mai mici. Este anunţul făcut luni de către preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici.

Sebastian Oprescu spune că vor scădea veniturile funcţionarilor publici din ministere şi a celor din deconcentrate cu până la 40 la sută. Tăierea salariilor vine ca urmare a trecerii contribuţiei de la angajator la angajat, dar şi ca urmare a aplicării noii legi a salarizării.

Ultimile din

Mergi la SUS