Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Darius Vâlcov, omul lui Dragnea, a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare.

in Politic de

Fostul primar al Slatinei Darius Vâlcov, actual consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului, a fost condamnat, joi, de instanţa supremă, la opt ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care era edil.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, joi, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că PSD va face un anunţ, în câteva ore, în funcţie de decizia pe care o va lua Darius Vâlcov, subliniind că partidul îl susţine pe acesta.

Vâlcov a primit 4 ani pentru trafic de influență, 6 ani pentru spălare de bani și încă 2 ani pentru operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate. În urma contopirii pedepselor, a rezultat o condamnare la opt ani de închisoare cu executare. Pedeapsa maximă cerută de procurori a fost de 14 ani.
Instanța a dispus, totodată, confiscarea a 6,2 milioane de lei. Decizia magistraților nu este una definitivă.

Vasilica Dăncilă l-a numit pe Darius Vâlcov în funcția de consilier de stat în aparatul propriu de lucru, deși este trimis în judecată în două dosare de corupție și este cercetat de DNA într-un al treilea. Argumentul, susținut de Liviu Dragnea, a fost că Vâlcov este ”un om de o valoare rară”, care, chiar dacă are dosare penale, ”are dreptul să trăiască şi să se plimbe liber”. De altfel, Vâlcov este considerat „creierul” programului de guvernare al PSD.

Ultimile din

Mergi la SUS