Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Salarii de mizerie! Celebrii pantofi Louis Vuitton, fabricați în România şi vânduți ca fiind „Made in Italy”!

in Diverse de

În ziarul britanic The Guardian au apărut o serie de informații conform cărora, celebrii pantofi marca Louis Vuitton sunt de fapt produşi în România, la fabrica din Cisnădie, judeţul Sibiu, iar firma în cinde ca fiind „Made in Italy”.

Se pare că în fabrica din Cisnădie lucrează 734 de localnici care primesc un salariu de 133 de euro pe lună în condiţiile în care salariul minim net în România este de 1.065 lei, adică 236 de euro.

„La această rată, un angajat ar avea nevoie de aproape şase luni pentru a strânge suficienţi bani pentru a-şi cumpăra o singură pereche de pantofi din piele Louis Vuitton la preţ mediu”, scrie The Guardian.

Firma Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH), considerată cea mai mare companie producătoare de produse de lux din lume, vinde pantofi cu preţuri cuprinse între 570 şi 2.060 de euro în întreaga lume sub indicaţia „Made în Italy”. Asta în ciuda faptului că informațiile apărute în materialul publicat în mediul online de ziarul britanic arată că „sunt fabricaţi în mare parte în Transilvania, o regiune cunoscută mai degrabă pentru vampiri decât pentru orice tradiţie în producţia de bunuri de lux”.

The Guardian a confirmat cu ajutorul unor surse din interior că mii de pantofi Louis Vuitton pleacă din România în fiecare săptămână, fiind fabricaţi în până la cele mai mici detalii, mai puţin celebrele tălpi care sunt montate în Italia.

„Nu deschidem uşile atelierelor noastre din cauza politicii interne”, a fost răspunsul reprezentanţilor companiei, când au fost rugați de reporteri să explice situația.

Ultimile din

Mergi la SUS