Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Să tot fii bugetar! 2 Iunie, zi liberă!

in Diverse/ExtraNews de

   Vineri, 2 iunie 2017, a fost stabilită să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, conform unei unei hotărâri de Guvern. Ziua liberă din data de 2 iunie va fi recuperată pe 10 iunie 2017 sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până la data de 16 iunie 2017, anunţă Guvernul României.

   Motivul pentru această a doua zi liberă după Ziua Copilului, este, motivează Guvernul, ca să se facă o „punte” între sărbătoarea de 1 Iunie, declarată, legal, zi nelucrătoare, și zilele de sâmbătă, duminică și luni, a doua zi de Rusalii, şi ea sărbătoare legală.

   Totuşi, 2 iunie 2017 nu este considerată zi nelucrătoare pentru locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție sau specificului activității, ca de exemplu în cazul magistraților sau a celorlalte categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în data de 2 iunie 2017.

   Parlamentul a decis, în octombrie 2016 ca 1 Iunie, Ziua Copilului, să fie zi liberă nelucrătoare, cu scopul de a îmbunătăţi relaţia dintre copiii şi părinţii din România şi de a-i determina pe părinţi să-şi petreacă timpul, în acea zi, mai mult alături de cei mici.

   În total, românii bugetari au 14 zile libere în 2017, stabilite pentru sărbători publice sau religioase, cu două zile mai mult faţă de anul trecut. Dintre acestea trei zile se nimeresc în perioada weekendului.

   Codul Muncii prevede că, prin hotărâre a Guvernului, să se stabilească programe de lucru adecvate pentru unităţile sanitare şi pentru cele de alimentaţie publică, în scopul asigurării asistenţei sanitare şi, respectiv, al aprovizionării populaţiei cu produse alimentare de strictă necesitate, a căror aplicare este obligatorie. Oricum, în emdiul privat, majoritatea zilelor libere date de Guvern sunt, de fapt, zi normale de lucru, cu excepţia, în unele cazuri, a sâmbetelor şi duminicilor. (foto: pixabay.com)

Ultimile din

Mergi la SUS