Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Concediaţii de la Complexul Eneregtic Oltenia vor primi bani de la Guvern

in Diverse/ExtraNews de

   Guvernul a aprobat în şedinţa de săptămâna aceasta, alocarea a 12,744 milioane lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2017 pentru plata venitului lunar de completare de care beneficiază cele 1000 de persoanele disponibilizate de la Societatea Complexul Energetic Oltenia – CEO. Prin această măsură, angajații disponibilizați în cursul anului 2017 de la CEO vor beneficia de măsuri de protecție socială, după ce Guvernul a alocat fondurile necesare pentru plata acestora, anunţă gov.ro.

   În urma consultărilor cu sindicatele, s-a convenit ca în cursul acestui an să fie disponibilizați 1000 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia, jumătate din numărul de concedieri prevăzut în Planul de disponibilizare 2016-2017, aprobat printr-o Hotărâre a Adunării Generale a Acționarilordin decembrie 2016.

   Venitul lunar de completare se adaugă indemnizației de șomaj și se acordă în baza OUG 36/2013 privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecție socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare.

   Potrivit ordonanţei, venitul lunar de completare se stabilește odată cu indemnizația de șomaj și este egal cu diferența dintre câștigul salarial individual mediu net pe ultimele trei luni înainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de muncă, dar nu mai mult decât câștigul salarial mediu net pe economie din luna ianuarie a anului în care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul Național de Statistică, și nivelul indemnizației de șomaj.

   Venitul de completare se acordă lunar, pe perioade stabilite diferențiat, respectiv pe 12 luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între trei ani și până la 10 ani, 20 de luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 10 ani și până la 15 ani, 22 de luni pentru salariații care au o vechime în muncă cuprinsă între 15 ani și până la 25 ani și 24 de luni pentru salariații care au o vechime în muncă de cel puțin 25 de ani. (foto: pagina facebook Complexul Energetic Oltenia)

Ultimile din

Mergi la SUS