Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

S-a reluat circulaţia feroviară pe Valea Jiului!

in ExtraNews de

   Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunţat că s-a redeschis circulaţia feroviară pe Valea Jiului, între stațiile Băniţa şi Merişor, vineri, la ora 11.25. Cicrulaţia se desfăşloară pe un singur fir, iar trenurile circulă cu restricţie de viteză de 30 km/h.

   Echipele feroviare de reparaţii au finalizat prima etapă a operaţiunilor de intervenţie, între staţiile Băniţa şi Merişor, reuşind, în primă fază, să ridice locomotiva şi vagoanele răsturnate, apoi să refacă în totalitate linia de cale ferată, linia electrică de contact şi suprastructura podului. În paralel cu reluarea traficului feroviar pe un fir, se vor desfăşura în continuare lucrările de reparaţii la linia de cale ferată şi la suprastructura podului şi pe firul II. Primul tren înscris în circulaţie care a tranzitat zona Băniţa – Merişor a fost trenul Inter Regio 1836 care circulă pe relaţia Cluj Napoca – Bucureşti Nord.

   De aproape o săptămână, peste 100 de mucători feroviari din cadrul diviziilor linii, electrificare şi intervenţii Timişoara, Craiova şi Braşov au lucrat în ture, 24 de ore din 24, pentru restabilirea traficului, iar pentru asigurarea continuităţii transportului feroviar pe Valea Jiului, CFR SA a pus la dispoziţia călătorilor mijloace auto între stațiile Petroșani şi Pui. S-a intervenit cu trei trenuri de intervenție cu macara de 250 tf şi 125 tf, trei drezine pantograf, două utilaje multifuncţionale cu deplasare mixtă rutier/feroviar, două buldo-excavatoare şi alte utilaje de mică mecanizare.

   Circulația trenurilor pe Valea Jiului, între Petroșani și Simeria a fost închisă, de sâmbătă, 8 aprilie 2017, din cauza deraierii unui tren privat de marfă, între stațiile Băniţa şi Merişor. (foto: CFR Infrastructură)


Ultimile din

Mergi la SUS