Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Nicuşor Dan, şeful USR: „Apropierea Congresului USR începe să ne ia ușor mintile”

in ExtraNews/Politic de

   Liderul Uniunii Salvaţi România; Nicuşor Dan, este de părere că vooiitoarele alegeri pentru şefia Uniunii şi viitorul Congres USR „începe să ne ia uşor minţile”, cu referire, mai ales, la ultimele declaraţii publice ale colegilor săi Tudor Benga şi Cristian Ghinea.

   „Postarea de ieri, a lui Tudor Benga, preluată de Hotnews, si declaraţii recente ale lui Cristian Ghinea, afirmă că actuala conducere a USR refuză o dezbatere asupra viitorului partidului. Aceasta afirmație este, din păcate, un neadevăr. Un calendar clar de pregătire a Congresului fost stabilit in ședința președinților de filiale județene din 11 februarie. În teleconferința cu președinții filialelor județene din 28 februarie au fost anunțați responsabilii care să colecteze propunerile de la TOTI membrii asupra Statutului”, scrie Nicuşor Dan pe pagina sa de facebook. El mai adaugă că, până în 10 aprilie acești responsabili au sistematizat propunerile primite de la membri, în 22 aprilie comisia de juriști va prezenta sinteza națională către președinții filialelor județene, „care vor agrea asupra chestiunilor fundamentale pentru care există puncte de vedere diferite„, acestea urmând să fie tranșante de Congres. Tot în 22 aprilie se va discuta despre alte documente care să fie eventual aprobate de Congres în afara Statutului.

   „Campania internă este legitimă, dar nu e în regulă când se bazează pe informații false transmise în spatiul public. Să dezbatem, dar să nu ne mințim între noi” a mai spus Nicuşor Dan.

Recent, Tudor Benga a declarat că, în interiorul USR, „avem o întâlnire programată dar absolut nici un set de reguli ale jocului acceptate cu mai puțin de o luna înainte de congres. Nu știm clar structura de conducere și cu câte locuri în părțile ei componente, nu știm mai nimic din ce vom supune la vot si ce sistem de vot vom folosi, nu știm în baza cărei variante de statut vom organiza propriu-zis congresul. Și toate astea în contextul unei falii evidente de încredere. Fără un minim de încredere restabilit printr-o înțelegere de principiu asupra regulilor jocului, riscam sa ne trezim într-un congres complet confruntational, în care fiecare dintre sutele de amendamente la statut sa devină o bătălie. Asta e problema structurală și pe ea acuz eu lipsa de dezbatere.El a mai spus că se teme că membrii partidului se îndreaptă, „ca somnambulii, spre un congres din care, în loc sa ieșim coerenţi și întăriți, sa ieșim divizați și dezorientați„.

La rândul lui, Cristian Ghinea a acuzat, public, atitudinea din USR cum că „suntem partidul lui cutare’, de parcă partidul ar fi pe persoană fizica, un fel de minge pe care o tii la pieptşi nu a exclus o candidatură a sa la preşedinţia USR. (foto: pagina facebook Nicuşor Dan)

Mergi la SUS