Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Rusia scoate TANCURILE la înaintare! Ce țară europeană a fost amenințată DIRECT de Moscova !

in Extern de

Guvernul Rusiei amenință că va sancționa Polonia dacă oficialii de la Varșovia vor îndepărta monumetele sovietice din al doilea Război Mondial, un asemenea act fiind considerat de Moscova drept o ”provocare scandaloasă”, potrivit BBC News, citat de Mediafax.

Reprezentanții Ministerului de Externe de la Moscova se opun ferm demontării monumentelor ce glorifică victoriile Armatei Roșii, și au avertizat că vor exista consecințe dacă aceste decizii vor fi puse în practică.

Consecințele urmate ar consta în refuzarea eliberării din partea Rusiei a vizelor pentru oficialii de la Varșovia și reducerea relațiilor comerciale cu Polonia.

Avertismentul Moscovei vine la scurt timp după ce Parlamentul polonez a adoptat un act privind ”decomunizarea ţării”, prin care se prevede interzicerea tuturor simbolurilor totalitare,  printre care şi monumentele de origine sovietică ridicate în oraşele poloneze după cel de al doilea Război Mondial.

Rusia a condamnat Polonia că estre  ”rusofobă” pe fondul acestei inițiative legislative.

”URSS a plătit cel mai scump preţ pentru eliberarea Poloniei – pe teritoriul acelei ţări, în bătălii cu inamicii, peste 600.000 de soldaţi şi ofiţeri sovietici au murit şi au fost îngropaţi. Sute de mii de prizonieri sovietici de război, care au murit în lagărele de concentrare naziste, sunt îngropaţi tot în Polonia”,  a declarat ministrul rus de externe. Sursa: B1.ro

https://www.facebook.com/tassagency.eng/videos/1787249427953715/

Mergi la SUS