Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Pentru Cristian Boureanu nu mai este cale de întoarcere. Evaluările care i se vor face la penitenciar

in Monden de

Pentru Cristian Boureanu, trimis în judecată pentru ultraj, magistrații au decis că nu mai este cale de întoarcere. Confortul relativ al celulei din arestul VIP-urilor va fi de domeniul trecutului pentru că fostul parlamentar va fi transferat în curând, cel mai probabil, la Penitenciarul Rahova. Regulile noii ”case” spun că fostul politician va trebui să treacă, timp de trei săptămâni, printr-o perioadă de carantină în care va intra sub lupa specialiștilor în siguranța deținerii, în medicină, în sociologie și în psihologie. Aceștia îl vor pune la curent cu drepturile și obligațiile unui pușcăriaș, îi vor evalua starea de sănătate, situația familială, dar și pe cea educațională în care Boureanu va fi testat dacă știe să…scrie și să citească!

Perioada de evaluări în care va intra fostul demnitar implicat în uriașul scandal cu agentul rutier Ovidiu Andrei – polițist pe care l-a lovit cu genunchiul sub centură și care, la rându-i, a ripostat cu o lovitură dură de pumn care i-a țintit bărbia și l-a trimis în lumea viselor -, va suferi o mică amânare. Și asta pentru că Boureanu va mai zăbovi puțin în celula sa din Arestul Central al Poliției Capitalei, adică exact atâta timp cât contestațiile depuse de apărătorul său vor fi analizate și soluționate. Apoi, fostul parlamentar ar va fi obligat să-și facă valiza și să-și salute vecinii de pat de la ”Beciul Domnesc” pentru că va fi transferat la Penitenciarul Rahova.

”Încă este în arest la Poliția Capitalei. Mai are câteva contestații în lucru depuse de avocați după care, când situația acestora va fi clarificată din  punct de vedere juridic, va fi transferat. Cel mai probabil va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova-București”, ne-au explicat surse judiciare.

Cristian Boureanu va fi ”biban” la pușcărie și va sta trei săptămâni în carantină

Schimbarea locului de detenție – ca urmare a trimiterii sale în judecată pentru infracțiunea de ultraj îndreptată asupra agentului rutier Ovidiu Andrei -, presupune și un set de evaluări complete la care Boureanu va fi supus. Este vorba de o carantină obligatorie ce se va derula pe durata a trei săptămâni, împărțită în module de câte o săptămână, în care fostul demnitar va intra sub lupa specialiștilor din penitenciar. Firește, fostul deputat va fi ”biban” și, drept urmare, va fi instalat într-o celulă cu alți arestați aflați la rându-le în prima săptămână de carantină.

Fostul deputat va intra la Rahova sub lupa specialiștilor în medicină, sociologie și psihologie

Perioada de supraveghere intensă a lui Boureanu va debuta cu identificarea sa în baza documentelor trimise de arest (actul de identitate, mandatul de arestare, documentele emise de procurori prin care a fost trimis în judecată și actele prin care instanța i-a refuzat judecarea în libertate) și va continua cu investigații medicale și de ordin socio-profesional. Procedurile cer, printre altele, să se știe cu exactitate dacă fiecare arestat care ajunge în pușcărie știe să scrie și să citească. Cu alte cuvinte dacă este analfabet sau  nu!

Citeste mai mult AICI.

Ultimile din

Mergi la SUS