Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

S-au schimbat REGULILE cu privire la CONCEDIUL MEDICAL. Ce trebuie să știe toți românii:

in ExtraNews de

Noi proceduri de acordare a concediilor medicale, care vizează, printre altele, persoanele internate în spital, femeile însărcinate sau lăuzele, precum şi victimele incendiului de la clubul bucureştean Colectiv, au fost adoptate recent prin intermediul unui act normativ publicat în Monitorul Oficial şi ale cărui prevederi se aplică deja.

Casa Națională de Pensii și Alte Drepturi de Asigurări Sociale (C.N.P.A.S) a schimbat regulile pentru angajații care doresc prelungirea concediului medical pentru incapacitate de muncă.Potrivit noilor reglementări, în cazul în care angajatul bolnav nu se recupereză în termen de 183 de zile, aceta pote beneficia de pensia de boală.

„În situații temeinic motivate de posibilitatea recuperării, medicul prevăzut la alin. (1) (medicul primar/specialist – n.red.) poate propune prelungirea concediului medical peste 183 de zile, în scopul evitării pensionării de invaliditate și menținerii asiguratului în activitate”, scrie în OUG nr. 158/2015.

De asemenea, medicul este cel care poate propune și prelungirea concediului medical peste cele 183 de zile prevăzute de lege cu încă 90 de zile în plus. Regulile sunt prevăzute în Ordinul Casei Naționale de Pensii Publice și ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 953/783/2017, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 599 din 26 iulie 2017.

Ce tipuri de concedii medicale se acordă?

OUG nr. 158/2015, actul normativ care reglementează acordarea concediilor medicale, stabileşte tipurile de concediu medical şi indemnizaţiile ce pot fi acordate salariaţilor, astfel:

  • concedii medicale şi indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă, cauzată de boli obişnuite sau de accidente în afara muncii;
  • concedii medicale şi indemnizaţii pentru prevenirea îmbolnăvirilor şi recuperarea capacităţii de muncă, exclusiv pentru situaţiile rezultate ca urmare a unor accidente de muncă sau boli profesionale;
  • concedii medicale şi indemnizaţii pentru maternitate;
  • concedii medicale şi indemnizaţii pentru îngrijirea copilului bolnav;
  • concedii medicale şi indemnizaţii de risc maternal.

Potrivit legii, stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor amintite anterior este de o lună realizata în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, însă există şi excepţii de la această regulă, printre ele fiind cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor şi SIDA, când dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă nu sunt condiţionate de realizarea stagiului de cotizare.

Ultimile din

Mergi la SUS